PAVIĆEVIĆ: Tehnički timovi bez dogovora

U Briselu je završen sastanak srpskog i kosovskog tehničkog tima. Razgovaralo se o telekomunikacijama i energetici, a ni posle četiri sata dogovor nije postignut

  • 0

U Briselu je završen sastanak srpskog i kosovskog tehničkog tima. Ni posle četiri sata razgovora konkretan dogovor nije postignut, ali jeste određeni pomak u približavanju stavova o ovim pitanjima.

Posle sastanka s kosovskom delegacijom, oficir za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević je rekao da je to bio konstruktivan razgovor i da će predstavljati podstrek za očekivani dogovor na najvišoj političkoj ravni.

On je dodao da je cilj tehničkih pregovora u sklopu dijaloga Beograda i Prištine da se obezbedi snabdevanje elektroenergijom i rad telekomunikacione mreže u srpskim opštinama na Kosovu.

Pavićević je sa članovima tima, u kome su i ministarka za energetiku Zorana Mihajlović i zamenik premijera Rasim Ljajić, ušao u zgradu Evropske spoljne službe za spoljne poslove malo posle devet sati. Na čelu prištinskog tima je Edita Tahiri, a Evropsku komisiju predstavlja Pjer Mirel, direktor za Zapadni Balkan u kabinetu komesara za proširenje Štefana Filea.

Nakon sastanka tehničkih timova, u Briselu će se 21. maja sastati i premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači, koji će takođe razgovarati o implementaciji sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji su obojica parafirali 19. aprila u Briselu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA