Dačić: Ništa od datuma bez implementacije

Premijer objašnjava da Evropska unija ne insistira na sprovođenju svega što je u sporazumu predviđeno do kraja juna, već da želi da se uveri da Srbija taj sporazum nije postigla samo radi dobijanja datuma

  • 2

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će za dobijanje datuma početka pregovora o članstvu Srbije u EU biti neophodan dogovor o planu implementacije briselskog sporazuma Beograda i Prištine.

Dačić je objasnio da to znači da Evropska unija ne insistira na sprovođenju svega što je u sporazumu predviđeno do kraja juna, već da želi da se uveri da Srbija taj sporazum nije postigla samo radi dobijanja datuma.

- Želimo da primenimo sporazum, jedino što ne možemo da prihvatimo jeste da bude sprovedeno nešto što nije predviđeno samim sporazumom - rekao je Dačić i dodao da ne očekuje da međunarodna zajednica Srbiji postavi neke nove uslove za početak naredne faze evrointegracija.

Dačić je rekao i da od posete nemačkog ministra spoljnih poslova Gvida Vestervelea ne očekuje nove uslove u približavnju EU, već ohrabrenje.

Premijer je rekao da je Srbiji za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU neophodno da se postigne plan o primeni briselskog sporazum.

Poseta Vestervelea je veoma važna zato što dolazi uoči odlučivanja u Bundestagu o tome da li će Nemačka podržati da Srbija u junu dobije datum za početak pregovora, rekao je Dačić novinarima u beogradskom cetru "Sava", gde je prisustvovao svečanosti povodom 110 godina od osnivanja Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Dačić je rekao da posetu Vestervelea doživljava kao ohrabrenje i najavio dolazak u Beogradu britanskog ministra spoljnih poslova Vilijama Hejga 30. maja.

- Biće još takvih poseta narednih dana - kazao je Dačić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    17. maj 2013 | 18:39

    isprali mozak tako što su mu napunili konto...mislim...kale...

  • dalibor

    17. maj 2013 | 16:39

    Ovaj bi i krv dao da bi usao u EU. Vise voli uniju nego sebe. Nema vise poverenja u njega. Ispirali su mu mozak do kraja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA