DINKIĆ: Raspisati izbore u Vojvodini i Beogradu!

On je ponovo izabran za lidera Ujedinjenih regiona Srbije, a u obraćanju delegatima poručio je da je došlo vreme da se u Srbiji napravi konsenzus oko regionalizacije i regionalnog razvoja

  • 6

Ujedinjeni regioni Srbije su na današnjoj izbornoj skupštini konstituisani kao jedinstvena partija a za predsednika je izabran dosadašnji lider URS Mlađan Dinkić, koji je poručio da će glavni ciljevi stranke u budućnosti biti borba za modernizaciju političkog i teritorijalnog uređenja države i borba za ekonomski oporavak.

Dinkić je, obraćajući se delegatima izborne skupštine kao jedini kandidat za predsednika te novoosnovane stranke, poručio da je došlo vreme da se u Srbiji napravi konsenzus oko regionalizacije i regionalnog razvoja.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije zatražio je raspisivanje vanrednih izbora u Vojvodini i Beogradu, ocenjujući da vlasti koje upravljaju tim regionima ne rade dovoljno dobro zbog čega, umesto da budu motor razvoja države, i Beograd i Vojvodina zaostaju.

Dinkić je, govoreći na izbornoj skupštini URS, najavio da će ta stranka do kraja leta imati program za razvoj Vojvodine, jer onaj koji sprovodi sadašnja administracija u pokrajini očigledno nije dobar.

Kada je reč o Beogradu, Dinkić je istakao da je sve što se desilo u poslednjih deset godina u glavnom gradu uradila administracija Nenada Bogdanovića, uključujući pribavljanje sredstava za Most na Adi, a da drugi veliki infrastrukturni projekat most kod Borče sprovodi republička vlada.

Prema njegovim rečima, dobro je da Beograd dobija mostove, ali je nedopustivo da u njemu ne funkcioniše gradski prevoz, da se ne koriste potencijali za razvoj IT industrije, da ne rade istraživački centri...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin

    19. maj 2013 | 16:04

    Zašto ova lopuža nije u zatvoru? Da li ćemo čekati da nas do kraja upropasti? Sramota!

  • Strava_i_žasu

    19. maj 2013 | 16:37

    Zašto je ovaj čovek na slobodi?! Pa još i u vlasti! Mlađo, ni dve cigle na papiru ti ne bih dao na čuvanje, a ne ekonomiju države!

  • STUDENT

    19. maj 2013 | 16:48

    Bravo Mladjo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA