SNS i SPS traže da Bojan Pajtić podnese ostavku

U pisarnici Vlade Vojvodine predato oko 160.000 potpisa građana Vojvodine koji podržavaju zahtev za ostavku predsednika Vlade Vojvodine

  • 4

Predstavnici opozicionih stranaka u skupštini AP Vojvodine predali su danas u pisarnici Vlade Vojvodine oko 160.000 potpisa građana Vojvodine koji podržavaju zahtev za ostavku predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića.

Predsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao je da je SNS prikupila nešto više od 130.000 potpisa građana Vojvodine, a da je uz potpise koje je sakupio SPS taj broj oko 160.000.

- Građani Vojvoine u svim opštinama i selima su potpisali da podržavaju zahtev da Pajtić podnese ostavku - rekao je Mirović, dodajući da su jasno objašnjeni i razlozi zbog kojih bi predsednik pokrajinske vlade trebalo da podnese ostavku i tako omogući raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Prema Mirovićevim rečima, Pajtić je odgovoran zbog loše ekonomske situacije u pokrajini, a Vlada Vojvodine je izgubila legitimitet na lokalnim i pokrajinskim izborima održanim u opštinama od maja prošle godine.

- Građani Vojvodine su jasno stavljanjem potpisa na taj zahtev pokazali da ne žele podele i rovove između pokrajinske i republičke vlasti - rekao je Mirović, ističući da SNS želi okupljanje oko projekata, a ne jaz među različitim nivoima vlasti.

On je istakao da vladajuća koalicija u pokrajni ima komfornu većinu i da može bez problema da donese bilo kakvu odluku, ali "ne može da deli i da zamenjuje teze".

- Neverovatno je da posle 13 godina, koliko je u pokrajini na vlasti u kontinuitetu bila Demokratska stranka, odgovornost za ekonomsku situaciju u pokrajini žele da pripišu aktuelnoj republičkoj vladi koja je na vlasti tek manje od godinu dana - rekao je Mirović.

On je kazao i da vladajuća većina u pokrajini ne može da falsifikuje istorijske činjenice, jer, aludirajući na amandman LSV-a, Vojvodina nije ideološka tvorevina nastala na jednopartijskoj sednici 1945. godine.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RealanBP

    20. maj 2013 | 12:42

    SPS je zasluzan sto danas bas imamo divan imidz u svetu, a SNS je splet nesrecnih okolnosti za ovu zemlju sa svojim kadrovskim resenjima, zato Bojane samo napred...

  • vukašin

    20. maj 2013 | 16:12

    Ja sam Srbin u Srbiji i živim u Novom Sadu. Rekao sam svoje mišljenje , nisam ni u jednoj partiji.Marina ti očigledno imaš neki problem. Ovo sad isto ništa nevalja kao i pre.i šta tu nije jasno , to je tako. SNS ima očigledno previše kojekakvih koalicionih partnera pa nemože baš da uradi sve što može. To navodi na veoma jednostavan zaključak da ovo sad nevalja.

  • vukašin

    20. maj 2013 | 12:58

    Pajtići je stvarno out. A i ovi već opterećuju. Zapeli pa pljuju li pljuju. Evo došao novi gradonačelnik u Novom Sadu. SNS. Umjesto onog jadova iz DSa. Mi obični građani apsolutno po bilo kom osnovu nismo osetili da je nešto bolje , naprotiv opet klanje za direktorska mesta u gradu , neka budala iz neindetifikovane stranke u Informatici daje pare za neki CD i sve isto samo drugi seli u fotelje i otimaju. Dokle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA