Usvojena Deklaracija o Vojvodini

Od 99 poslanika, koliko ih je bilo na sednici Skupštini Vojvodine, za Deklaraciju je glasalo 75, protiv je bio 21 poslanik, dok troje nije glasalo

  • 5

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Za je glasalo 75 poslanika vladajuće koalicije, a protiv je bilo 21 iz redova SNS, SRS i DSS. Od prisutnih 99, troje nije glasalo, a skupština ima ukupno 120 poslanika.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić rekao je ranije danas da Vojvodina "neće ćutati" i da će nastaviti da insistira na poštovanju svojih ustavnih i zakonskih prava.

- Čim podignemo glas i zatražimo da se poštuju naša ustavna i zakonska prava, odmah se digne takva galama s ciljem da nas ućutkaju... Ali oni koji misle da će Vojvodina da ćuti, jako greše - rekao je Pajtić na sednici Skupštine Vojvodine tokom rasprave o Predlogu deklaracije.

Prethodno su poslanici SNS i SPS predali danas Vladi Vojvodine oko 160.000 potpisa kojima traže ostavku predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića i raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora. Oni su tražili i skidanje rasprave o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine sa dnevnog reda sednice Skupštine Vojvodine.

Poslanici vladajuće koalicije na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine, tokom rasprave o Predlogu deklaracije, najavili su da će glasati za nju, a opozicioni poslanici da će biti protiv.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    20. maj 2013 | 23:04

    Hocemo i mi sa juga da pare ostanu na jug a ne da ide za beograd pa da nam dajete mrvice. Daj boze da ostane beogradski pasaluk

  • anti antifa

    20. maj 2013 | 22:25

    Banat-Srbija nikad "vojvodina"

  • R.KOSOVA

    20. maj 2013 | 21:54

    Tako samo napred Vojvodjani..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA