NEDELJKOVIĆ: Stav Srba sa severa Kosova nije promenjen

- Naš stav nije promenjen, Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji - izjavio je načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković

  • 3

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da niko "od političkih predstavnika Srba sa severa Kosova nije prihvatio implementaciju Sporazuma postignutog između Beograda i Prištine u Briselu".

- Naš stav nije promenjen, Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji - izjavio je Nedeljković.

On je izrazio nadu da će "i u buduće podršku za takav stav imati i od Aleksandra Vulina ako odluči da se vrati na čelo Kancelarije za Kosovo i Metohiju".

- Mi smo tražili da se on vrati ne da bi sprovodili briselski Sporazum, već da bi nastavili sa realizacijom započetih projekata - naglasio je Nedeljković, i dodao da "je država Srbija prestala sa finansiranjem i u ovom trenutku nema nijednog projekta koji je u realizaciji".

On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, da je potrebno izgraditi i regionalne deponije i vodovod jer, kako je rekao, "život mora da teče i ne sme da stane".

- Ovde mora da se radi na dva koloseka, da se stvore preduslovi građanima za opstanak na ovim prostorima i da se vodi mirna, politička borba za ostanak u sastavu Republike Srbije - zaključio je Nedeljković.

(S. S. / Izvor: TV Most)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    23. maj 2013 | 09:54

    Свака част. Само знајте да српска власт отворено ради против вас по налогу непријатеља Србије, а народ нема мозга и не види даље од свог носа, све сањајући евриће како падају чим издајници добију "датум".

  • Nijazi Kuqi

    23. maj 2013 | 14:27

    Nazalost, ali zaista na zalost, Nedeljkovic, zahvaljujuci upravo sporazumu, koji, kobajagi odbacuje, sto je vrlo smesno jer je on deo vlasti koja ga je prihvatila i potpisala, a od sinoc je spremna i da ga u potpunosti, naravno i preko Nedeljkovica implementira, Nedeljkovic nakon predstojecih izbora u republici kosova moze da moze da postane poslanik Skupstine, ministar spoljnih poslova zamenik premijera Republike Kosova Bice zanimljivo nakon toga slusati Nedeljkovica, kako brani kosovsku drzavu i njene interese, bilo gde ali i u Beogradu, Nisu, Kraljevu....

  • Nijazi Kuqi

    23. maj 2013 | 14:13

    Sporazum je potpisan a sinoc je prihvacen plan njegove primene sa utvrdjenim vremenskim rokovima i ne vredi vise prosipati budalastine, Nedeljkovicu. Jeste da tebi i tvojima tesko pada sto su tokovi novca i trase privrednog kriminala na kojima ste do sada stekli neprocenjiva bogatstva se jednostavno ukidaju i nece vise proraditi. Od sinoc je sve to, a i vase "funkcije" i "nadleznosti" prepusteno proslosti koja se nikada ne vraca. Zivot tece dalje, ali ne sa vama na celu nego na zacelju, ako budete opstali, sto je neizvesno i veliki znak pitanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA