Dačić: SPS nema veze sa Galenikom!

- Zabluda je da partija ima neke veze s tim. To sve treba da se utvrdi. Poslovna politika je jedno, kriminal drugo - kaže premijer Srbije i lider SPS-a

  • 7

Premijer Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da problemi u farmaceutskoj kompaniji Galenika nisu počeli sa SPS-om.

- Zabluda je da partija ima neke veze s tim. Nikada nisam dozvoljavao da se partijski kadrovi mešaju u MUP. U slučaju Galenike može se reći da je neko bio blizak SPS-u, može se reći i da je neko ko pripada SPS-u, bio u Upravnom odboru Galenike, ali priča da jedna partija upravlja Galenikom je glupost - kazao je Dačić.

On je kao ključni problem Galenike koji tek treba istražiti, naveo velika dugovanja države najvećoj domaćoj farmaceutskoj firmi.

- Kada se bolje pogleda i ispada da je država platila, ali ne direktno fabrici, već veledrogerijama. I imate situaciju da od tih sto miliona 60-70-80 odsto duguje država, a niko za to nije odgovarao - istakao je Dačić.

Neki strani proizvođači naplatili su svoje lekove kazao je on i zapitao se da li time neko želeo da uništi domaćeg proizvođača lekova.

- To sve treba da se utvrdi. Poslovna politika je jedno, kriminal drugo. Ali, ko god da je u pitanju partijska pripadnost me ne interesuje - naglasio je Dačić.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    23. maj 2013 | 22:24

    Nema ? A ognjenovic orocava 770.000 € dan pred hapsenje pa to je fora za naivne , da ne bi propevao o backovicu i ostslima iz sps zaplenice mu se tih 770 , a veci deo je sklonio npr par miliona , odlezace malo i vuk ( vucic ) sit i ovce ( pare) na broju . Svima je jasno da ste se nagodili

  • Pera

    23. maj 2013 | 22:05

    Nego sa sirom i vojnom muzikom.

  • Nevena

    23. maj 2013 | 23:52

    Ti nisi odavde, ti si samo banane sa ostalim stvarima nemas veze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA