Krkobabić: Smanjenje penzija izazvalo bi genocid!

- Penzije u Srbiji neće moći ni da se smanjuju niti da se zamrzavaju dok sam ja u Vladi Srbije. To sam jasno i otvoreno rekao koalicionim partnerima - kaže potpredsednik Vlade Srbije i lider PUPS-a

  • 2

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić usprotivio se bilo kakvom zamrzavanju ili smanjivanju penzija i ocenio da bi takav potez izazvao genocid nad starijom populacijom.

- Penzije u Srbiji neće moći ni da se smanjuju niti da se zamrzavaju dok sam ja u Vladi Srbije. To sam jasno i otvoreno rekao koalicionim partnerima, ali i predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda na nedavnim razgovorima u Beogradu - rekao je Krkobabić za "Novosti".

Krkobabić, koji je i ministar za rad i socijalnu politiku, poručio je penzionerima da mogu da budu apsolutno spokojni kada su u pitanju njihova zaslužena primanja.

- Siguran sam da bi smanjivanje ili zaustavljanje rasta penzija izazvalo u kratkom roku pravi genocid među najstarijom i najugroženijom populacijom u Srbiji. Mnogobrojne bi to ostavilo bukvalno i bez hleba - rekao je Krkobabić.

Prema njegovoj oceni, na penzionerima ne sme i ne može da se štedi jer su mnogi od njih na ivici teškog siromaštva.

- Katastrofa za državu bi bila kada bi samo jedan čovek umro od gladi. A kad bi to zadesilo više ljudi, došlo bi do potpunog sloma svega postojećeg u Srbiji. Tu više ne bi bilo leka - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa M.

    24. maj 2013 | 07:34

    Slazem se da penzije ne trba smanjiti ili zamrzavati, ali da raspon najmanje i najvece penzije treba da bude daleko manji nego sada. Znam da ce se neko uhvatiti za to ko je i koliko uplacivao u fond na osnovu poreza i da je to bitno slazem se i sa tim ali smo svi u krizi i treba pomoci svima. Nemoze neko da ima penziju 10000 a neko 110000 pa koliko god da je radio.

  • ljubica

    24. maj 2013 | 14:59

    Ne nego treba dati svakom penzioneru jos jednu platu kao sto ti imas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA