Đilas: Ne plašim se ničega u životu!

- Mnogi još ne mogu da prihvate da sam ja na čelu stranke, ali će vremenom svi prihvatiti da sam ja lider DS-a - kaže predsednik Demokratske stranke

  • 6

Članovi DS-a kada izlaze u javnost trebalo bi manje da kritikuju stranku. Mnogi još ne mogu da prihvate da sam ja na čelu stranke, kaže Dragan Đilas.

Predsednik DS kaže da će vremenom svi prihvatiti da je on sada lider DS i navodi da je ta stranka morala da se menja pošto je izgubila prethodne izbore.

Đilas kaže da to što ima više kandidata u trci za predsednika Gradskog odbora DS u Beogradu ne znači da postoji raskol u stranci, već se radi o demokratiji.

Predsednik DS izjavio je danas da se demokrate ne nude predsedniku SNS Aleksandru Vučiću kada govore o potrebi postizanja dogovora među političkim faktorima o najznačajnijim problemima u društvu.

Ðilas je, takođe, rekao da je zadovoljan rezultatom koalicije DS-LDP na izborima u Kosjeriću, dodajući da je te izbore obeležio ogroman broj glasova za koaliciju SNS-DS S-NS, ali i da izbori na lokalu ne mogu biti reper za odnos snaga na republičkom nivou.

- DS šest meseci govori da je neophodno napraviti konsenzus oko najvažnijih stvari, počev od Kosova, ekonomije... Mi nudimo dogovor svim političkim faktorima, ne Vučiću. Ne preporučujemo se, samo kažemo - ajde da vidimo da li oko osnovnih stvari možemo da se dogovorimo - rekao je Ðilas u emisiji "Kažiprst" na TV B92.

Podsećajući da su poslanici DS u republičkom parlamentu podržali briselski sporazum, Ðilas je rekao da je to dokaz da je dogovor oko ključnih stvari u društvu moguće napraviti.

Lider DS je naveo i da je jasno da Vučić ima najveću podršku građana i rejting, dok je na pitanje o pohvalama koje od njega dolaze na račun Vučića rekao: "Jel treba da kritikujemo sve samo što smo opozicija? Nećemo da budemo opozicija koja će da kritikuje samo da bi kritikovala".

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Violeta Petrovic

    27. maj 2013 | 11:25

    Naprednjaci misle da neko zeli koaliciju sa njima,smesno

  • dalibor

    27. maj 2013 | 11:02

    Taj ko kaze da se ne plasi nicega u zivotu on i najvise strahuje! Psihologija!

  • .....

    27. maj 2013 | 11:59

    To je i misko rekao pa sad guli krompir

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA