Martinović na šest funkcija prima 3.000 €!

Martinović je istovremeno odbornik Skupštine Ruma, predsednik Nadzornog odbora "Galenike", predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju i ima tri pozicije na Pravnom fakultetu

  • 17

Nesuđeni radikalski kandidat za predsednika Srbije, a sada kadar SNS-a Aleksandar Martinović, prema podacima iz imovinske karte objavljene na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, zvanično ima mesečna primanja od čak 270.830 dinara, otkrivaju "Naše novine".

Međutim, pored ukupno pet angažmana kojima se pohvalio, Martinović nije prijavio i funkciju predsednika Upravnog odbora Agencije za privatizaciju, na koju je imenovan samo dan nakon što je prijavio imovinsku kartu.

Nekadašnji poslanik u Skupštini Srbije ima mesečna primanja kao odbornik Skupštine Ruma (15.000), predsednik Nadzornog odbora "Galenike" (64.830), a na Pravnom fakultetu ima tri različite pozicije za koje mesečno dobija 12.000, 60.000 i 19.000 dinara, navode "Naše novine". Ovaj list kaže da je nepoznato koliko para je teška najnovija funkcija na koju je imenovan, ali se zna da je njegov prethodnik za to bio plaćen 51.466,5 dinara, što bi značilo da bivši radikal mesečno ubire najmanje 320.000 dinara.

Kako piše na sajtu Agencije, Martinović je ove podatke dostavio 27. marta, a na mesto predsednik UO Agencije za privatizaciju Vlada ga je imenovala dan kasnije.

Kada je pre godinu dana skinuo sa revera bedž sa likom Vojislava Šešelja, mnogi su ga videli na nekoj važnoj državnoj funkciji. Za početak, postao je član Glavnog odbora SNS-a. Tada se spekulisalo da će pravnik iz Rume biti jak adut naprednjaka sa mesta u izvršnoj vlasti, ali je tvrdio da nema takve ambicije.

- Ne, meni nikakva funkcija nije obećana niti sam zato u SNS-u. Ja sam i Vučiću rekao da se nadam da ću karijeru nastaviti na Pravnom fakultetu u Novom Sadu kao docent - tvrdio je tada Martinović, a podseća list.

U Agenciji za borbu protiv korupcije rekli su da Martinović jeste tražio saglasnost za obavljanje pomenutih funkcija, ali da postupak još nije okončan.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • makanja

    28. maj 2013 | 12:49

    ovo je jedan od onih koji nisu radili fizicko u skoli pa sad leci komplekse

  • da4a

    28. maj 2013 | 12:32

    Zato ima ovako ostrascen pogled, svi se oni grcevito i ostrasceno vezu samo za pareeeee, samoo pareeeeee....

  • strasan lav

    28. maj 2013 | 14:04

    Citam ovu vest " na glas" a moj muz kaze " pa mora porodicu da prehrani" e zbog takvih ce mnoge porodice u Srbiji IZUMRETI!!!!! Kako ih SVE mrzim!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA