Bačević: Jedva čekamo datum!

- Imam obavezu da kao član ove Vlade učinim sve da ih uverim da je ovo što u ovom trenutku Vlada radi za Srbe na KiM najbolje moguće rešenje koje ima smisla gurati, forsirati i dalje, jer ima nekakvu osnovu - rekao je ministar rudarstva Milan Bačević

  • 4

Milan Bačević ocenio je da je briselski sporazum u ovom trenutku "najbolje moguće rešenje" i da ćeVvlada učiniti sve da Srbe sa KiM uveri u to.

- Imam obavezu da kao član ove Vlade učinim sve da ih uverim da je ovo što u ovom trenutku Vlada radi za Srbe na KiM najbolje moguće rešenje koje ima smisla gurati, forsirati i dalje, jer ima nekakvu osnovu - rekao je Bačević u razgovoru za Radio Beograd.

On je naglasio da će Vlada uložiti "poslednji atom snage" da srpski pečati i pismo ostanu na diplomama.

- To se očekuje od ove Vlade... Ja sam veliki optimista da će to tako da bude. Mislim da ćemo mi za naše ljude na KiM ostvariti mnogo više nego što u ovom trenutku neko misli - poručio je Bačević.

Bačević je istakao da je datum za početak pregovora sa Evropskom unijom važan iz mnogo razloga i da ga Srbija očekuje sa nestrpljenjem.

- Ali hajde da sačekamo taj Vidovdan, još jedan od Vidovdana u našoj istoriji. I desiće se da nam i taj datum bude istorijski kao što su bili i mnogi drugi Vidovdani i pre ovog - zaključio je Bačević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    28. maj 2013 | 20:56

    Bravo profesore! Imate punu podrsku vasih bivsih studenata iz Pristine i Kosovske Mitrovice

  • Observer

    28. maj 2013 | 19:52

    Ko ovoga pita bilo sta ...

  • Minja

    29. maj 2013 | 08:40

    Uz vas i Vucica smo svi mi iz Leposavica i Kosovske Mitrovice. Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA