SPO ĐILASU: Želimo vam boračku penziju i imovinu predratnog veleposednika!

Povodom uručenja Đilasu članske karte SUBNOR-a, potpredsednik SPO Žika Gojković pozvao ga je da sprovede Zakon o izjednačavanju boraca koji se, kako kaže, ne primenjuje već devet godina

  • 17

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Žika Gojković ironično je čestitao gradonačelniku Beograda i predsedniku DS Draganu Đilasu prijem u SUBNOR i poželeo mu "boračku penziju i imovinu nekog predratnog veleposednika"

- U ime članova i simpatizera SPO šaljem Vam srdačne čestitke povodom prijema u SUBNORveoma uglednu i organizaciju pred kojom je svetla budućnost, posebno u trenutku kada se Srbija nalazi na putu ka Evropskoj Uniji, porodici najrazvijenijih zemalja Starog kontinenta. Iskreno se nadam da ste prilikom prijema u članstvo SUBNOR-a uspeli da pronađete dva svedoka koji će rado potvrditi Vaše učešće u NOB-u, čisto da se ne prekine „svetla tradicija“ ove organizacije od 1945. na ovamo - poručio je Gojković.

Takođe, poželeo je Đilasu da na osnovu članstva u SUBNOR-u "ostvari pravo i na boračku penziju, a ako je ikako moguće i na imovinu nekog predratnog veleposednika"

- Istovremeno Vas molim da svojim autoritetom utičete da se pravo na penzije i sve ono što sleduje po Zakonu o izjednačavanju boraca Vojske Kraljevine Jugoslavije u Otadžbini i pripadnika partizanskog pokreta, konačno sprovede u delo. Upravo zahvaljujući SUBNOR-u ovaj Zakon se u praksi ne primenjuje, iako je na snazi već devet godina - zaključio je Gojković.

Doda je se da SPO smatra da je krajnje vreme da se posle 70 godina od završetka Drugog svetskog rata konačno prekine sa "ovakvom farsom i da se Srbija konačno vrati svojim korenima – da kao Kraljevina postane član EU, gde joj je i mesto".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magdalena

    30. maj 2013 | 15:03

    Bravo za Ziku! Red je bio da neko na pravi nacin postavi SUBNOR gde mu je mesto!

  • Righteous Clan

    30. maj 2013 | 14:49

    SPO dok postoji ce da se zalaze za istinu o ravnogorskom pokretu i nikad nece dopustiti da oni budu proglaseni za naciste.

  • Alisa u zemlji cuda-ka

    30. maj 2013 | 14:59

    Ne vidim cemu negativni komentari, Zika Gojkovic je u ime SPO uputio vrlo srdacnu cestitku jednom pocasnom clanu SUBNOR-a! Eto pozeleo mu i boracku penziju i tudju imovinu, sta vise da pozeli jedan SUBNOR-ac?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA