SELAKOVIĆ: Država neće napustiti Srbe na KiM!

Selaković i Vulin poručili Srbima u Kosovskoj Mitrovici da ih njihova država ne napušta. Radna grupa za prilagođavanje zakona počinje sa radom sledeće nedelje

  • 0

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin započeli su dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji razgovorom u Kosovskoj Mitrovici sa zaposlenima u pravosudnim organima na severu Kosova.

Ministar Selaković najavio je da sledeće nedelje treba da počne sa radom radna grupa predviđena planom za implementaciju briselskog sporazuma koja će raditi na prilagođavanju zakonskih okvira, a koji treba da pruže jasne garancije za Srbe na Kosovu. Selaković je u izjavi Tanjugu precizirao da je u perspektivi mnogo veći broj onih promena koje se zahtevaju od Prištine nego što se to zahteva od Beograda.

- Naša strana je dostavila jedan spisak zakona, na njima je da to razmotre, a onda zajedno da radimo na tome, jer ono što je u interesu i državi Srbiji i srpskom narodu koji živi ovde, jeste da se stvore jake, jasne i čvrste garancije za sve Srbe - rekao je Selaković.

On je naglasio da je važno da Srbi, bilo da se radi o zemljoradniku iz Leposavića ili sudiji iz Kosovske MItrovice, imaju čvrstu i jasnu garanciju da ne postoji nikakav institucionalni pritisak ni na jednog pojedinca ili zajednicu, da se komeša ili razmišlja da li uopšte odavde treba da ode.

- Ne, nijedan Srbin ne treba odavde da ode, a Srbija je danas ovde u predstavnicima ovog i drugih ministarstava i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da ohrabri naš narod i da kaže samo zajedno radeći, samo zajedno dogovarajući se, možemo da uradimo maksimalno za nas - rekao je ministar pravde.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA