Dačić: EU i SAD nas guraju ka Rusiji

Ako Evropska unija i Amerika ne razumeju naše stavove, za očekivati je da na vlast dođe politička opcija koja će se okrenuti Rusiji, smatra zamenik premijera

  • 0

Ako Evropska unija i Amerika ne razumeju naše stavove i uvek su na strani Albanaca, onda je normalno očekivati i da na vlast dođe politička opcija koja će se možda okrenuti Rusiji, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić.

Na pitanje šta ako kandidatura Srbije za članstvo u EU u martu ne dobije podršku, Dačić je odgovorio konstatacijom da su očigledne velike sipmatije naroda prema Rusiji i da je sve veći pad popularnosti EU.

On je ocenio da bi za SAD sigurno bio problem da se u Srbiji izgradi ruska vojna baza. Napomenuvši da su ga na Zapadu mnogo puta pitali za bazu u Nišu, a on uzvratio pitanjem: "A šta vi nudite", odgovor je, kaže Dačić, bilo ćutanje.

- Da nekome ne bi palo na pamet da Rusima ovde ponudi izgradnju vojne baze, onda EU i Amerika moraju da vode nepristrasnu politiku prema nama. Da Amerikanci imaju interes da napravimo veliki dogovor oko Kosova, naš interes bi možda bio da uđemo u NATO. Ali, očigledno je da oni neće takav dil - rekao je Dačić.

Dačić je ostao pri tvrdnji da će DS i SNS pokušati da naprave tehničku ili prelaznu vladu, ukoliko posle izbora matematički ne bude bila moguća neka druga većina.

On je rekao da sadašnja koalicija SPS, PUPS, JS na izborima može da osvoji 15 odsto glasova, da sa PUPS-om tek treba da se razgovara o podeli mandata i kadrovskoj šemi, da ne odbacuje partnerstvo sa SNS-om i DSS-om, ali i da je normalno da socijalisti prvo razgovaraju sa DS-om, koji je njihov strateški partner.

Na pitanje ima li istine u tome da bi mu DS ponudio mesto premijera da posle izbora ne bi prešao u tabor naprednjaka, Dačić je rekao da o tome nije bilo razgovora i da mu ta funkcija "nije osnovni cilj".

(Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA