VULIN: Srbi sa severa Kosova veruju Beogradu

- Očekujem da će Srbi sa severa Kosova biti uz svoju vladu, koja će dati sve od sebe da radimo u zajedničkom interesu - kaže direktor Kancelarije za KiM

  • 4

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin očekuje da će predstavnici srpskog naroda na severu pokrajine učestvovati u primeni Briselskog sporazuma i ocenjuje da oni imaju veliko poverenje u vlast u Beogradu.

- Bićemo uz Srbe na KiM i od njih smo dobili obećanje da će biti uz svoju državu - rekao je Vulin za "Novosti", posle dvodnevnog boravka na Kosovu gde je sa Srbima razgovarao i o primeni Briselskog sporauzma.

On je rekao da postiji zabrinutost svih Srba u pokrajini, ali da postoji i rešenost da tu zabrinutost rešavaju sa svojom džavom i vladom, jer imaju veliko poverenje u vlast u Beogradu.

- U onoj meri u kojoj im ona objasni nepohodnost primene sporazuma, u toj meri će ga i prihvatiti. Očekujem da će Srbi sa severa biti uz svoju vladu koja će dati sve od sebe da radimo u zajedničkom interesu - poručio je Vulin.

Vulin je rekao i da sve ono što državno rukovodstvo radi u vezi sa sporazumom nije borba za datum za otpočinjanje pregovora sa EU, već da Srbi na KiM ostanu, opstnu i da ih sutra bude više.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Valjevo

    4. jun 2013 | 15:52

    Kako sad to... Zar ovaj covek nije podneo ostavku zbog neispunjenih obecanja... Sad ubedjuje kosovske srbe da treba da prihvate ono sto ni on sam nije prihvatio... Kako se odjednom preobrati???

  • Aleksandar KM

    4. jun 2013 | 10:03

    Kako te nije sramota da lazes toliko,niko sa severa vam neveruje niti ce mo sprovoditi taj izdajnicki sporazum. Prema tome,ne lazi vise ni sebe ni taj narod po Srbiji.

  • Aleksandar KM

    4. jun 2013 | 09:59

    İZDAJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA