SNS raspustila 15 odbora

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić kaže da su promene u odborima centralne Srbije samo prvi korak jer "češljanje i analiza" rada vojvođanskih naprednjaka tek sledi

  • 3

Izvršni odbor Srpske napredne stranke tokom prošle nedelje raspustio je 15 stranačkih opštinskih i gradskih odbora sa teritorije centralne Srbije.

- To je tek prvi korak koji smo načinili, jer će češljanje i analiza rada vojvođanskih odbora naprednjaka uslediti u nekoj nekoj drugoj turi - rekao je za "Danas" Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

On je dodao da su razlozi za raspuštanje odbora različiti.

- To je nešto što je Izvršni odbor SNS govorio da će učiniti još u prethodnom periodu. Sve je to urađeno na osnovu analize rada odbora, rezultata rada u lokalnim vlastima tamo gde u njoj učestvujemo, ali i na osnovu izbornih rezultata koji su za nama - rekao je Nikolić.

On je rekao da su narpednjaci analizirajući sve te stavke stekli dobar uvid u to gde su potrebne kadrovske promene, ali i izmene u načinu rada.

- Pojedini odbori su zaista raspušteni, jer nismo bili zadovoljni radom aktuelnih funkcionera, a ponegde, kao što je to slučaj u Dimitrovgradu, do promena je došlo zato što je u stranku pristigao veliki broj kvalitetnih ljudi kojima smo odlučili da pružimo šansu da se pokažu - objasnio je Nikolić.

Jedan od odbora koje je SNS rspustio jeste Gradski odbor u Jagodini. Za poverenika GO SNS imenovan je Nebojša Tatomir, master filmske i televizijske produkcije. Od dana raspuštanja prestale su sve aktivnosti i nadležnosti prethodno izabranog rukovodstva. Tatomir je aktivan u politici već osam godina a do pre godinu dana član Pokret snaga Srbije, Bogoljuba Karića. Kao član BK grupe učestvovao je u kampanji SNS.

U prethodnih desetak dana raspušteni su odbori SNS u Šapcu, Valjevu, Čačku, Lučanima, Sjenici, Smederevu, Žabarima, Blacu, Jagodini, Ćupriji, Svilajncu, Koceljevi, Pirotu, Užicu i Dimitrovgradu.

(S. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevta

    4. jun 2013 | 17:01

    Ajde da se kladimo da raspustate i Opstinski odbor SNS u Lazarevcu. Mozda i necete, ako podrzavate lopovluk i ne znanje i ko zna sta jos... ,,Kolubara,, nastavice se...

  • Mile

    4. jun 2013 | 11:31

    Da li je neko iz SNS-a analizirao zašto odbor u Loznici ne može da pobedi Dinkićevce !?!? Da li to neko u lokalnom odboru ima nešto na glavi ili boluje od neke zaraze !?!?!

  • mladen

    4. jun 2013 | 12:08

    Od loseg izabrali ste jos losije... CACAK...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA