Nikolić i Josipović konačno 1. jula za istim stolom

Predsednici Srbije i Hrvatske trebalo bi da se sastanu po prvi put u Zagrebu na sednici Igmanske inicijative

  • 2

Predsednici Srbije i Hrvatske Tomislav Nikolić i Ivo Josipović trebalo bi da sednu za isti sto po prvi put 1. jula u Zagrebu na sednici Igmanske inicijative.

Dugo očekivani susret bio je proteklih godinu dana često tema medija zbog izjava dvojice predsednika, a malo je nedostajalo da do njega dođe nedavno u Ohridu.

Ipak, Samit regionalnih lidera zakazan za 1. i 2. jun otkazan je zbog različitih stavova o pozivnici upućenoj Kosovu. Tako je nova prilika za zvanični susret "Region nakon ulaska Hrvatske u EU".

Kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov potvrdio je agenciji Beta da će na sednici u Zagrebu učestvovati predsednici Srbije, Hrvatske i Crne Gore, kao i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Direktor novosadskog Centra za regionalizam je precizirao da će na sednici u Zagrebu biti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Hrvatske Ivo Josipović, predsednik Crne Gore Filip Vujanović, i članovi predsedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović.

Dodao je da će tema tog sastanka biti "Region nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju" i u tom kontekstu biće promovisan predlog Igmanske

inicijative za unapređenje saradnje četiri zemlje, po "nordijskom modelu".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loner

    5. jun 2013 | 12:48

    Pecenje,meze,nesto da nabodete dok cekate?!

  • Gaša

    5. jun 2013 | 14:57

    Ne zaboravi ordenje!!!Nalazi ti se u kuhinji ispod mikrotalasne.Tomivača ti je upakovana i stoji ti na frižideru.Srećan ti put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA