Do 16 časova na referendumu 64 odsto birača

Kroz naseljena mesta u opštini Leposavić kružio automobil s razglasom, preko koga su građani rodoljubivim pesmama pozivani na veću izlaznost

  • 0

Na referendum u tri opštine na severu Kosova u utorak i danas do 16 časova izašlo je 64,2 odsto birača, a u Leposaviću, gde se samo danas održava, 25 odsto, saopštila je referendumska komisija.

Ukupno je do 16 časova na 82 glasačka mesta izašao 22.791 glasač, odnosno 64,2 odsto.

U Kosovskoj Mitrovici od juče do danas u 16 časova na referendum je izašao 7.405 glasača, odnosno 72,8 odsto, u Zvečanu 5.072 ili 63 odsto, a u Zubinom Potoku 3. 938 ili 76 odsto glasača.

U Leposaviću, gde su birališta otvorena samo danas, izašlo je 6.376 glasača, odnosno 53 odsto, saopštila je referendumska komisija.

Kako bi se pospešila izlaznost građana na teritoriji opštine Leposavić, kroz naseljena mesta kruži automobil sa razglasom, preko kojeg se, uz rodoljubive pesme, pozivaju građani da izađu na glasačka mesta.

Referendum se održava bez prisustva međunarodnih posmatrača, pošto se nijedna međunarodna organizacija nije odazvala pozivu, a OEBS i Unmik su ocenili da je referendum nevažeći i da neće imati nikakve pravne posledice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA