Smenjen ambasador Srbije u Turskoj!

Ambasador Srbije u Turskoj dobio je naredbu iz Ministarstva spoljnih poslova da se povuče s položaja u naredna 24 sata, zbog izjava za B92 i RTS bez odobrenja Ministarstva

  • 4

Ambasador Srbije u Turskoj Dušan Spasojević dobio je naredbu iz Ministarstva spoljnih poslova da se povuče s položaja u naredna 24 sata, nezvanično saznaje B92.

Kako saznajemo, kao obrazloženje za smenu navodi se da je ambasador davao izjave za B92 i RTS, bez odoborenja Ministarstva.

Spasojević je inače u programu TV B92 opisivao situaciju u Turskoj i davao informacije o našim državljanima.

Na molbu da potvrdi ili demantuje tvrdnje o smeni, Spasojević je samo rekao da ne želi da komentariše dok ne bude zvanično obavešten, ali je dodao da, prema važećim propisima koje je doneo ministar Mrkić, ima pravo i obavezu kao ambasador da daje izjave kada je vanredna situacija i kada je u pitanju bezbednost građana Srbije.

U Ministarstvu, s druge strane, objašnjavaju da je ambasador smenjen još pre nekoliko meseci, ali da je na lični zahtev ostao duže zbog porodice.

Takođe navode da nijedan ambasador, po važećem Zakonu o spoljnim poslovima, nema pravo da daje izjave medijima u Srbiji bez dozvole Ministarstva, koju Spasojević za konkretnu priliku nije ni tražio.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zijo

    5. jun 2013 | 21:02

    Sin majke ambasadorke ... koji nepotizam ...

  • Hercegov grad

    5. jun 2013 | 23:00

    Komentari su imsli prizvuk politickih izjava i stavljanje na jednu stranu u sukobu.

  • no name

    6. jun 2013 | 08:19

    I treba da bude smenjen. Neka mi neko objasni koja je njegova funkcija i posao ustvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA