Krivična prijava protiv Jelene Trivan

Prijava je podneta 22. maja zbog osnovane sumnje da funkcioner nije prijavio imovinu Agenciji ili je dao lažne podatke o imovini, sa namerom da prikrije podatke

  • 0

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Odeljenju za borbu protiv korupcije Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu krivične prijave protiv narodne poslanice Jelene Trivan, člana upravnog odbora JP "Elektoprivreda Srbije" Živojina Vuletića i direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Žike Stojanovića.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, to telo je u 2013. godini podnelo krivične prijave protiv Vuletića 7. marta, Stojanovića 26. marta, a Trivanove 22. maja zbog osnovane sumnje da funkcioner nije prijavio imovinu Agenciji ili je dao lažne podatke o imovini, sa namerom da prikrije podatke.

Podsećamo, Agencija je krajem oktobra 2012. godine pokrenula postupak vanredne provere imovine poslanice Demokratske stranke u Skupštini Srbije Jelene Trivan, nakon navoda da je 2011. godine prodala stan u Beogradu za 80.000 evra koji nije prijavila Agenciji.

U saopštenju je navedeno i da je od početka godine Agencija, u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti koji se odnose na registar funkcionera, registar imovine i prihoda funkcionera, kao i evidenciju javnih nabavki, pokrenula 197 postupaka.

Izrečena je jedna mera preporuke za razrešenje i 139 mera upozorenja, a nadležnim prekršajnim sudovima podneto je 72 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Zbog neprenošenja upravljačkih prava Agencija je podnela dva zahteva, dok je u jednom slučaju funkcioner propustio da u zakonom propisanom roku obavesti to telo o učešću u postupku javne nabavke.

Kako je navedeno, Agencija je izrekla sedam mera upozorenja zbog neprenošenja upravljačkih prava za vreme vršenja javne funkcije u zakonom propisanom roku, dve mere upozorenja zbog neobaveštavanja Agencije o učešću u postupku javne nabavke u zakonom propisanom roku i 17 mera upozorenja odgovornom licu u organu u kome funkcioner vrši javnu funkciju zbog neobaveštavanja Agencije da je funkcioner stupio na funkciju, odnosno da mu je funkcija prestala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA