Vladajuće stranke ne beže od izbora

Iz SNS i URS se ne protive održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, ali kažu da ih neće inicirati, dok u SPS još nije razgovarano o rekonstrukciji

  • 0

Predstavnici vladajuće koalicije iz SNS i URS poručili su da se ne protive održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, dok su u SPS naveli da nisu razgovarali o rekonstrukciji Vlade i eventualnim izborima. SNS i URS su naveli da se izborima ne protive, ali da ih neće inicirati.

Povodom jučerašnje izjave lidera PUPS Jovana Krkobabića o mogućnosti održavanja izbora u oktobru, zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je agenciji Beta da SNS neće bežati od izbora ukoliko opozicija misli da Vlada nema legitimitet, ili neko od koalicionih partnera misli da treba izaći na izbore.

- Krkobabić je lider stranke koju poštujem. Ukoliko on smatra da Vlada nema legitimiet i da treba drugačije nešto, zašto da ne, zašto da se ne izađe na izbore - rekao je Babić, ali i naveo da SNS ne razmišlja o izborima, i da ih neće inicirati.

On je istakao i da su naprednjaci posvećeni radu na suzbijanju korupcije u Srbiji, dobijanju datuma za početak pregovora sa EU i rešavanju ekonomske situacije.

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović, međutim, kaže da u toj stranci nisu razgovarali o rekonstrukciji Vlade i eventualnim izborima i da su aktivnosti te stranke bile usmerene na dijalog Beograd-Priština i korake Srbije ka EU.

- Sada činimo veliki doprinos u razgovarima o ekonomskim pitanjima, koja su zapravo pitanja pre svih pitanja - rekla je novinarima u Beogradu Slavica Đukić Dejanović.

Dodala je da će i socijalisti, u skladu sa dogovorima lidera vladajuće koalicije, razgovarati o eventualnim izborima i rekonstrukciji Vlade, i dodala da će se u SPS ocenjivati rad svakog funkcionera iz te stranke.

Portparol URS Marko Selaković je rekao da je URS uvek spreman za izbore ali da raspisivanje izbora ne zavisi od te stranke.

- URS je uvek spreman na izbore, posao političara je da rade, da stvaraju rezultate i da u svakom trenutku budu spremni da građani ocene njihov rad i u tom smislu nama je sasvim svejedno da li će izbori biti održani u septembru, oktobru, novembru, sledeće godine ili za tri godine. Mi smo za njih spremni - rekao je Selaković agenciji Beta.

Upitan da li je u vladajućoj koaliciji bilo reči o tome, Selaković je rekao da mu to nije poznato i da sa URS nije bilo razgovora o tome kada bi i da li bi bili održani izbori.

(Telegraf.rs / Izvor:RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA