INTERVJU, NAJMLAĐI KRKOBABIĆ: Teško je ugoditi svima!

- Strasti i osećanja su istinski pokretači svakog ljudskog bića, sve mora da sadrži dozu strasti, jer ako tog nema, niste se prepustili sto posto, a onda je to laž i to niste vi - kaže Stefan Krkobabić, sin Milana Krkobabića

  • 13

Mladi Stefan Krkobabić, koji je prošle godine postao deo tima Privredne komore Beograda, ni po čemu ne zaostaje za svojim ocem Milanom i dedom Jovanom. Odlično je obučen, u razgovoru vrlo predusretljiv i opušten, široko obrazovan i odlično obavešten.

Spreman je da se našali na svoj račun, ali i da iznese ozbiljne činjenice o slabostima srpske ekonomije ili strukture ovdašnje administracije. Nije mu smetalo što hoćemo da znamo sve. U intervjuu za magazin "Plejboj" otkriva detalje svoje političke karijere i političkog života.

Kako ste dospeli na funkciju koju sada obavljate?

- Nisam očekivao da ću početi da radim u instituciji kakva je Privredna komora Beograda. Krivac za to je predsednik Privredne komore, dr Milan Janković, koji je imao hrabrost da nama, grupi mladih ljudi, pruži šansu da se suočimo sa izazovima poslovnog okruženja.

Čime ste se sve bavili pre ovoga?

- S grupom prijatelja i istomišljenika osnovao sam NVO Građanska prava i slobode. Ujedinila nas je spoznaja da ljudska prava i demokratija nisu samo projekat na papiru, u ovom zbunjenom i rastrzanom društvu, već artikulisanje one iskonske potrebe da zaštitimo različitost i multikulturalnost u građanskoj Srbiji koja danas u 21. veku nema alternativu.

Kada će nam biti bolje?

- Kada stvarno spoznamo sebe i svoje mogućnosti, bez potrebe da kukamo nad sopstvenom sudbinom, svesni da jedino sami sebi možemo da pomognemo. Osnov svega je pokretanje privredne aktivnosti, a ubeđen sam da to možemo.

Da li se od vas očekivalo da budete bolji od ostale dece?

- Bolji ili gori? Suština je da li si zadovoljan sobom i to je jedino važno. Teško je ugoditi svima.

Koliko je detinjstvo bezbrižno kad su vam i deda i otac političari?

- U detinjstvu nema mesta za politiku, detinjstvo je igra, a mi iz kraja smo stvarno znali da se igramo. Da budem iskren, danas mi to nedostaje.

Obavljate odgovoran posao, a s obzirom na familiju, verovatno su sve oči uprte u vas. Imate li uopšte slobodno vreme? Ako ga imate, kako ga koristite?

- Naravno da imam. Svi koji kažu da nemaju bar malo slobodnog vremena lažu, a trudim se da ga provodim u društvu porodice i devojke Katarine.

Imate funkciju u Privrednoj komori. Kako privatno raspolažete novcem?

- Trudim se da mi budžet bude održiv... Trudim se, ali se ne razlikujem od drugih. Naravno, novca nikad dosta.

Gde ste studirali? Ima li i kod nas, kao na Oksfordu, Kembridžu, Harvardu ili Sorboni, onog da se ljudi zbliže na studijama kako bi, koju godinu kasnije, na nekim važnim položajima zajednički završavali velike poslove?

- Diplomirao sam na Univerzitetu Megatrend. Daleko su Oksford i Kembridž, a da li ćemo bar u nečemu da ih kopiramo, pokazaće vreme.

Šta su vaše najveće lične strasti i sitna zadovoljstva? Pokušavate li nekih da se oslobodite?

- Strasti i osećanja su istinski pokretači svakog ljudskog bića, sve mora da sadrži dozu strasti, jer ako tog nema, niste se prepustili sto posto, a onda je to laž i to niste vi. Putovanja su moja sitna zadovoljstva, naravno, u poslednje vreme sve manje, jer obaveze diktiraju sve, pa i privatne planove.

Šta su najvažnije stvari kojima su vas naučili Jovan i Milan Krkobabić?

- Veruj u sebe.

Da li vas danas savetuju oko posla?

- Savetuju vas savetnici, a porodica je tu da vas podrži i razume, nije bitno da li je to posao ili neka druga životna prepreka.

(Telegraf.rs / Izvor: Playboy.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    11. jun 2013 | 18:27

    Aj me batali tih prica majke ti..zavrsio sam pravni sa 23 godine sa prosekom 9.4 i mucim se sa crkavicom..dosta mi je maminih i tatinih sinova...gadi mi se ova zemlja..gadi mi se sve ovde..

  • Dobrisa

    11. jun 2013 | 18:07

    Nepotizam u najekstremnijem obliku! Cela porodica na drzavnim jaslima. Pa ima li to jos negde na svetu?! Strasno!

  • šumadinac

    11. jun 2013 | 19:41

    imali još punoletnih Krkobabića malo ih je a i odgovaraju im položajima prezime stvarno se pitam kud plovi ovaj brod (država) nema mere ni sramote

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA