TAČI: Srbi najveći dobitnici "Briselskog sporazuma"!

- Najveći dobitnici su Srbi na Kosovu, jer smo pronašli rešenje koje stvara uslove za bolji, sigurniji i bogatiji život za njih, stvarajući nova radna mesta i poboljšanje njihovog blagostanja - rekao je kosovski premijer

  • 4

Premijer Kosova Hašim Tači smatra da je "Briselski sporazum" istorijski i za albanski i za srpski narod, uz ocenu da su najveći dobitnici postignutog sporazuma Srbi na Kosovu.

 

- Najveći dobitnici su Srbi na Kosovu, jer smo pronašli rešenje koje stvara uslove za bolji, sigurniji i bogatiji život za njih, stvarajući nova radna mesta i poboljšanje njihovog blagostanja - rekao je Tači u emisiji Slobodno srpski koja se emituje na više kosovskih televizija.

 

On je ocenio da se radi o novoj realnosti, a da se gledalo prema budućnosti kako bi se okončali problemi i sukobi.

 

Tači je precizirao da su sporazumom dobitnici Kosovo, Srbija, region, EU, SAD i NATO i svi koji investiraju u region. Na pitanje da li je Beograd parafiranjem sporazuma priznao nezavisnost Kosova, Tači odgovara tvrdnjom da je Beograd svestan da je Kosovo nezavisna i suverena država.

 

 

S druge strane kosovski ministar bezbednosti Agim Čeku kaže da kontrolisanje severa Kosova na silu nije i nikada neće biti opcija.

 

On je dodao da Priština ne traži od Beograda priznanje nezavisnosti, jer srpski zvaničnici govore da to nije moguće, ali traži saradnju.

 

- Ne tražimo od zvaničnika Srbije da priznaju Kosovo. Ne trebate nas priznavati, ali dajte da sarađujemo - rekao je Čeku u Budvi na panelu "Novi momenti u odnosima Srbije i Kosova" koji se održava u Budvi u okviru međunarodnog foruma o bezbednošti.

 

Čeku tvrdi da je Srbija sporazumom iz Brisela ''kosovskim Srbima poručila da izlazi iz Kosova, ali se potrudila i za njihov boljitak”.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    8. jun 2013 | 21:25

    Ja bi sad povraco na ove pateticne izjave. Pa sta si ti dobio nesrecnice, drzavu si dobio sa srpske grbace. Cuti tamo i ne javljaj se vise.

  • Burduš

    9. jun 2013 | 09:32

    E kad bi Srpski politicari bili ovakvi bilo bi dobro...hajd sto je oteo Kosovo jos ti sad popuje o tome sta je dobro za srbe...2 miliona Albanaca na kosovu i uzese pokrajinu.. 5 Miliona turaka je u njemackoj hajde oni nek uzmu nesto u njemackoj da vidim.. Uzece znate vec sta... Njemac pametan dao turcima da budu sefovi u gradskoj cistoci...

  • русија

    9. jun 2013 | 03:23

    проклети пацов

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA