KOŠTUNICA: Srbija da odustane od EU

- Sada ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju nisu dovoljni za dobijanje datuma - kaže predsednik DSS-a

  • 14

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da je "EU pokazala svoje pravo lice" i da "ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju" nisu dovoljni da EU odluči o datumu početka pregovora za njen prijem.

Povodom izjave šefa Delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera o tome da Evropski savet 28. juna neće odlučivati o datumu za početak pristupnih pregovora sa Srbijom, već o "zelenom svetlu" za otvaranje pregovora, Koštunica je ocenio da EU "otvoreno i grubo ponižava vlast u Srbiji".

- Do samo pre dve godine Evropska unija je obmanjivala Srbiju da su evropske integracije i Kosovo dva odvojena procesa, a sada ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju nisu dovoljni za dobijanje datuma - naveo je Koštunica.

Vođa DSS je ocenio da je aktuelna vlast zemlju "gurnula u agoniju i beznađe i dovela do ivice provalije" jer je nastavila da vodi "destruktivnu politiku da je Evropska unija cilj Srbije".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalibor

    9. jun 2013 | 16:11

    Mi nismo ni svesni da imamo ljude na vlasti koji ne rade u korist drzave nego slusaju sve sta im se kaze iz Brisela. Srbija nece nikad uci u EU (hvala Bogu) i imperija amerika i unije radi da oslabi do kraja Srbiju!

  • vlada

    9. jun 2013 | 16:54

    Nazalost je u pravu....

  • gane

    9. jun 2013 | 16:08

    lepo kaze nas narod....jebi magarca dok je u blatu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA