ĐILAS: Ne sviđa nam se zakon! GRUBJEŠIĆ: Đilas obmanjuje javnost!

Zbog duga devet ustanova koje je osnovao Grad Beograd, i koji iznosi 1,1 miliona dinara, Beogradu nije prebačeno 270 miliona dinara koje mu pripadaju

  • 16

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas rekao je večeras u Utisku nedelje da nema problem ni sa kim na političkoj sceni u Srbiji.

- Imamo različita mišljenja, ideje. Nemam problem ni sa Mlađanom Dinkićem, ni sa URS-om. Koliko ja imam problem sa Dinkićem,  imam i sa Vučićem i Dačićem jer oni dižu ruke za zakone za koje Demokratska stranka i ja smatramo da nisu dobri - rekao je Đilas.

On tvrdi da ne postoji sukob URS-a i DS-a, već da postoji problem Beograda i Ministarstva finansija.

- Budžet Beograda je manji za četvrtinu. Moj vapaj je vrlo iskren, zbog duga devet ustanova koje je osnovao Grad Beograd, i koji iznosi 1,175 miliona dinara, Beogradu nije prebačeno 270 miliona dinara koje mu pripadaju - naveo je Đilas.

Prema njegovom mišljenju, to je posledica pogrešnog Zakona o rokovima plaćanja, zato što u Vladi sede oni koji nikada nisu radili u privredi i nisu vodili nijednu firmu.

- Beogradu su dali rok od 45 dana da izmiruje obaveze, a u gradu postoji nekoliko stotina škola, hiljade plaćanja dnevno. Ako neko zakasni neka im blokiraju sredstva. Kako ja kao gradonačelnik da znam da li je neko obdanište ili pozorištance platilo svoj dug. Ali nemojte da blokirate račun Gradu - smatra Đilas.

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić rekla je da su Zakon o rokovima plaćanja tražili privrednici, kako bi država, kao najveći dužnik, prestala da duguje privredi.

- Obustavljene su uplate za 55 lokalnih samouprava. Dok ne uplate sredstva neće dobiti deo transfera od poreza na zarade. Vi možete da kažete da je zakon nakaradan. Ne sviđa se ni meni Bus Plus, pa ga koristim. Idem autobusom 95 na posao - rekla je Grubješić.

Ona je navela da je brine rad komunalnih službi, jer se na telefone Grada niko ne javlja.

- Komunalne službe svoj posao ne rade dobro. Možete do sutra da ih zovete da prijavite kraj. Već ja moram da pokrećem političke veze da bi se neki problem rešio, kao nedavno kada u mojoj ulici nije bilo grejanja - navela je Grubješić.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo Stojkovic

    9. jun 2013 | 22:09

    Grubjesicka je Mladjin covek ne ocekujem nista od nje pozitivno i pametno

  • Ivana

    9. jun 2013 | 22:40

    Grubješićka je nedorasla ovom dijalogu, a to što Dinkić nije došao lično izgleda kao da se plaši Đilasa. Ili ga boli briga da nam objašnjava. Biće da je ovo drugo.

  • Marina Marković

    9. jun 2013 | 22:17

    Upravu je za komunalnu bili su pozivani nekoliko puta i nisu se odazivali,ako se i jave na telefon samo ce primiti poziv ali nece izaci na teren..izlaze na teren samo preko veze kad ih iscimas....A o bus plusu da ne komentarisem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA