TAČI: Na izbore sa važećim dokumentima

Kosovski premijer ističe da građani mogu da glasaju i sa ličnim kartama koje imaju

  • 0

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da će na lokalnim izborima koji bi trebalo da se održe na jesen građani na severu pokrajine moći da glasaju sa identifikacionim dokumentima koje imaju.

On je, gostujući u emisiji "Slobodno srpski", koja je večeras emitovana na mreži srpskih televiozija na Kosovu, negirao informacije da će na izborima, koji će uslediti na jesen na severu, građani moći da glasaju samo sa dokumentima "Republike Kosovo".

- Ne, to nije istina. To je samo jedna negativna poruka da se uplaše građani na severu. Građani mogu glasati sa identifikacionim dokumentima koje imaju, a naravno i drugim aktuelnim dokumentima i ne mogu završiti sve procedure, sva ta administrativna angažovanja tokom ovih pet - šest meseci. Prema tome, građani će glasati sa ličnim kartama koje imaju - objasnio je Tači i podsetio da će izbore nadgledati OEBS.

Tači kaže da će biti formirani pripremni timovi za izbore i da će izbori biti slobodni.

- Sami građani, kako na severu tako i na jugu, imaće mogućnost da izaberu svoje lidere. Ne želimo išta da namećemo, nego sve neka ostane na volji građana, bilo gde da žive. Dakle, to je jedna demokratska volja - ukazao je Tači.

Vezano za Zajednicu srpskih opština on je istakao da je ona otvorena za sve opštine koje žele da joj se priključe.

Tači je naglasio da se radi o zajednici koja će izvršavati obaveze u skladu sa Ustavom, sa zakonima, u skladu sa potrebama građana, dodajući da će tako biti i kad je reč o predlogu za regionalnog komandira na severu.

On je izrazio nadu da će se iskustvo srpskih opština sa juga preneti na one na severu.

- Prema tome, nema Tačijevih ili Dačićevih Srba. Ja građane svoje zemlje ne delim po etničkoj bazi, ja služim svima u skladu sa Ustavom, zakonima i moj cilj je izgradnja multietničkog, tolerantnog, novog, evropskog Kosova - rekao je kosovski premijer.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA