VUČIĆ U ITALIJI: Srbija zaslužila da dobije datum što pre

Vicepremijer je istakao da od Italije, kao najvećeg prijatelja Srbije, očekuje pomoć za što skorije dobijanje datuma o pridruživanju

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je na sastanku sa italijanskim premijerom Enrikom Letom da je Srbija učinila sve za dobijanje datuma za početak pristupnih pregovora sa EU i da je zaslužila da ga dobije što pre.

Vicepremijer je istakao da od Italije, kao najvećeg prijatelja Srbije, očekuje pomoć za što skorije dobijanje datuma o pridruživanju i zahvalio se na dosadašnjoj podršci.

Leta je naglasio da će razgovarati sa liderima drugih zemalja EU o što skorijem dobijanju datuma za pridruživanje i istakao da je saradnja sa Srbijom u budućnosti jedan od prioriteta italijanske Vlade.

- Italija će, ne samo u ekonomskoj saradnji, već i na političkom putu ka EU pomoći Srbiji - istakao je Leta.

Vučić i Leta su razgovarali i o italijanskim investicijama, kao i o bilateralnoj saradnji, koja je ocenjena kao izuzetno dobra, saopšteno je iz kabineta prvog potpredsednika vlade.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije se sastao i sa Frankom Fratinijem, predsednikom italijanskog Udruženja za međunarodne organizacije (SIOI) sa kojim je, takođe, razgovarao o evropskim integracijama Srbije.

Bivši šef italijanske diplomatije je rekao da će na sastanku ekspertske grupe za spoljne poslove Evropske narodne partije u Briselu 25. juna zahtevati od predstavnika EU da se Srbiji datum dodeli što pre.

- Došao je trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji. Italija će biti potpuno posvećena ulozi da pomogne Srbiji da dobije datum - rekao je Fratini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA