Tači: Menjamo zakone, spremni smo za primenu sporazuma!

Kosovski premijer rekao da su u završnoj fazi promene zakonodavstva neophodne s tim u vezi i da će biti usvojene u kosovskom parlamentu, čim se on vrati iz posete SAD

  • 1

Kosovska vlada i institucije spremni da počnu primenu Briselskog sporazuma, poručuje predsednik Vlade u Prištini Hašim Tači.

Tokom razgovora sa zamenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom, Tači je rekao da su u završnoj fazi promene zakonodavstva neophodne s tim u vezi i da će biti usvojene u kosovskom parlamentu, čim se on vrati iz posete SAD, javila je albanska novinska agencija ATA iz Prištine.

Kosovski premijer je informisao Bernsa o procesu normalizacije odnosa sa Srbijom u skladu sa Briselskim sporazumom, i naveo da bi obe zemlje trebalo da što pre počnu s primenom sporazuma.

On je, takođe, ponovio da je pomoć SAD uvek bila od ključnog značaja za Kosovo.

- Tokom celog procesa dogovora u Briselu, doprinos SAD nije bio samo podržavajući, već su SAD, takođe, bile garant da postignuti sporazum između dva dugogodišnja neprijatelja budu u interesu obe zemlje koje samostalno pokušavaju da se integrišu u evroatlantske institucije - rekao je Tači na susretu sa Bernsom tokom sastanka u Beloj kući, saopšteno je iz kancelarije kosovskog premijera.

Tači je zahvalio zameniku američkog državnog sekretara na kontinuiranoj američkoj podršci Kosovu u prošlosti i u tekućim naporima na konsolidaciji nove kosovske države.

Berns je ponovo potvrdio podršku SAD Kosovu i sporazumu sa Srbijom i obećao da će Vašington nastaviti da vrši pritisak za punu implementaciju Briselskog sporazuma.

On je, takođe, ponovio podršku SAD Kosovu za evropske integrativne procese i šire međunarodno priznanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki TO

    12. jun 2013 | 19:13

    Zipa ga lima ptarsi cim se vratio iz USA raspolozen za pricu i dogovor .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA