Bramerc: Zadovoljan sam saradnjom Srbije

Prvi čovek Haškog tužilaštva kaže da je Tribunal izložen teškim kritikama, kao nikada ranije, i da mu se prebacuje da svojim radom, između ostalog neće doprineti pomirenju u regionu

  • 1

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozdravio je saradnju Srbije sa Tribunalom, istakavši da je omogućen pristup dokumentima i svedocima.

Bramerc je, u obraćanju pred SB UN, rekao da je Tribunal izložen teškim kritikama, kao nikada ranije, i da mu se prebacuje da svojim radom, između ostalog neće doprineti pomirenju u regionu.

- Ovo je težak period za Tužilaštvo. Mi moramo da prihvatimo presude, ali ćemo koristiti legalne mehanizme da se dođe do presuda koje smatramo pravednim - dodao je prvi čovek haškog tužilaštva.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo je sada fokusirano na uspešan završetak preostalih procesa, prvenstveno u slučajevima Ratka Mladića, Radovana Karadzića i Gorana Hadzića.

Bramerc je pozdravio zaključenje Protokola između kancelarija Tužilaštva Srbije i BiH o razmeni dokaza i informacija, kao i istog takvog protokola između Hrvatske i BiH, ali je dodao i da je sada potrebna konkretna akcija.

Takođe, on se osvrnuo i na istragu o jatacima u Srbiji, navodeći da Haško tužilaštvo očekuje da se ona brzo i efikasno završi.

Bramerc je uputio kritiku vlastima u regionu zbog nedostatka napretka u potrazi za nestalim osobama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA