TRIVAN: Da me smenjuju, čula sam iz medija

- Na stranačkim organima rad stranačkih tela i pojedinaca nije razmatran, pa bi bilo čija smena bez toga bila plod nejasnih kriterijuma i ciljeva - rekla je Jelena Trivan

  • 8

"U medijima sam prvi put čula da ću biti smenjena sa funkcija internacionalnog sekretara DS-a i šefa odbora za ljudska i manjinska prava DS-a", kaže Jelena Trivan.

Na stranačkim organima rad stranačkih tela i pojedinaca nije razmatran, pa bi bilo čija smena bez toga bila plod nejasnih kriterijuma i ciljeva, kaže za "Danas" Jelena Trivan, narodna poslanica Demokratske stranke.

Povodom navoda medija da ostaje bez stranačkih funkcija, ističe da ne može da odgovara na spekulacije i da njen položaj u DS-u nije nikakva privilegija.

- Moja funkcija u DS-u nije nikakva privilegija nego dobrovoljan angažman u jednoj specifičnoj oblasti i svako ko je rad da je obavlja umesto mene ima moju punu podršku. Smenjivost treba da važi za sve, naročito za one čiji su dosadašnji rezultati merljivi. Internacionalni sekretar ne utiče na politiku stranke i njene rezultate. Ja sam ličnim primerom pokazala kako se bori i žrtvuje za stranku i za to mi nisu potrebne funkcije - poručuje Jelena Trivan.

Odgovarajući na pitanje da li njena navodna smena u stranci ima veze sa krivičnom prijavom Agencije za borbu protiv korupcije zbog prikrivanja imovine, Trivanova ističe da "Agencija nije sudski organ i ne utvrđuje krivicu". Kao primer navodi to što je prijava Agencije protiv Dragana Šutanovca odbačena.

- Dakle, ja sam neko ko nije pravno prekršio nijedan zakon, niti se protiv mene vodi ikakav postupak. Nemam mrlju, ni pravno ni moralno, pa i ne razumem pitanje. O tome da ja nikada nisam ni primila krivičnu prijavu, da se u tabloidima informišem o tome, ne želim ni da govorim. To je danas slika i nezavisnih institucija i medija u Srbiji. Inače, protiv najvećeg broja članova i funkcionera DS-a se vode različiti izmišljeni postupci i nema sumnje da je veliki broj ljudi iz naše stranke predmet neke vrste linča. DS treba da bude tu i da stane iza njih - zaključuje Jelena Trivan.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ww

    13. jun 2013 | 21:28

    redak primer ruzne zene

  • Bojan

    13. jun 2013 | 22:13

    Lici na majmuna

  • Џинџер Минџер

    13. jun 2013 | 21:28

    Бранимо Јелену Триван Марковић због њене лепоте и памети. Не знамо да ли је крала, али има важног мужа. Лепа Јеца је узданица лепотица наша. Брез Јецу нема живота.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA