DSS pozdravio odluku Islanda!

"Ako je Island odustao od ulaska u EU iz najpragmatičnijih ekonomskih razloga, tim pre to mora da učini i Srbija", navode u stranci Vojislava Koštunice

  • 9

Demokratska stranka Srbije pozdravila je odluku Vlade Islanda da prekine pregovore sa EU i navela da to treba da učini i Srbija.

- Slušajući većinski glas svoga naroda i rukovodeći se nacionalnim i ekonomskim interesima, Vlada Islanda suspendovala je proces evropskih integracija, iako je još 2010. dobila datum za pristupne pregovore. Ako je Island odustao od ulaska u EU iz najpragmatičnijih ekonomskih razloga, tim pre to mora da učini i Srbija", naveo je portparol DSS Petar Petković.

Prema njegovim rečima, Brisel ne samo što je stavio omču oko vrata srpskoj privredi, već godinama razara Srbiju pokušavajući da joj otme Kosovo.

- Odluka Islanda da prekine proces evropskih integracija je primer prave politike koja se uspravlja i ide nabolje. Baš kao što je Island saopštio da je moguće graditi odnose sa evropskim državama i mimo članstva, isto tako i Srbija treba da proglasi političku neutralnost koja će omogućiti ekonomsku saradnju sa svim evropskim državama, ali u interesu Srbije i njenog razvoja - navodi se u izjavi portparola DSS.

Island je obustavio pregovore o članstvu s EU jer nova vlada desnog centra, zbog krize unutar Unije, ne vidi prednosti članstva u evropskoj porodici država.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    14. jun 2013 | 16:42

    Ajde zivota ti ne baljezgaj. Mi i Island smo daleko kao i Norveska i Avganistan. Najbolje da se zatvorimo u lopovsko korumpirano trulo drustvo gde ce zivota biti samo za vasu "pseudoelitu" a u stvari najgoru bandu olicenu u lopovima politicarima, pedofilima popovima, DBovskim kriminalcima... Nama j3 jedina nada EU, da ima neko ko c3 kontrolisati bandu koja vlada Srbijom decenijama, ukljucujuci tebe i tvoje lopine

  • Vigot

    15. jun 2013 | 00:07

    A koja se to zemlja pokajala što je ušla u uniju? Mađarska? Grčka? Španija? Portugalija? Austrija? Nemačka? Ni jedna jedina se nije pokajala, svaka je profitirala i to dosta, a to se posebno odnosi na siromašnije članice sa juga. Pa zar neko stvarno misli da je grčka ili mađarska ili slovenija upala u krizu zbog članstva u EU? A to da najbogatiji nisu u EU je tačno, ali Norveška ima naftu, Švajcarska banke, a šta ima Srbija? Ama baš ništa! Ni rudna bogatsva (osim ako neko lignit ne ubraja u to), ni industriju, ni poljoprivredu, ni turizam, ni infrastrukturu, ni lepu arhitekturu, ništa, ništa, ništa. Neka evroskeptici navedu konkretno koja je to zemlja nazadovala zahvaljujući članstvu u EU! Da ovo komentariše neko iz Norveške, Turske ili Kazahstana pa ajde. Ali mi koji imamo propali dinar, državu koja je dva puta bankrotirala u proteklih 30 godina, propalu poljoprivredu i industriju, raspale pruge, MI se usuđujemo da komentarišemo kako je EU propala a evro mrtav!??

  • Andreas

    14. jun 2013 | 18:19

    Jaoooo ne mlati ti samo....stranka najvecih hostaplera-ali onih namazanih...patriote ali samo da sisaju drzavne pare....pa sav novac za Kosovo je u njihovim dzepovima zavrsio...pa Kolubaru kopove su satrli...od 24 sporne privatizacije pljackaske-22 su bile za vreme premijera Kostunice....lopovi najveci....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA