Poslanici za samo četiri meseca na putovanja potrošili 50 miliona dinara

Mada su najveće troškove za odlazak u inostranstvo imali parlamentarci koji su članovi stalnih delegacija u međunarodnim institucijama, najviše novca potrošeno je na "ad hok" putovanja

  • 3

U prva četiri meseca ove godine poslanici su na putovanja potrošili oko 50 miliona dinara, koliko za celu prošlu godinu.

Mada su najveće troškove za odlazak u inostranstvo imali parlamentarci koji su članovi stalnih delegacija u međunarodnim institucijama, najviše novca potrošeno je na "ad hok" putovanja.

Od januara do maja ove godine od 250 poslanika čak 193 su službeno putovala. Iako su u tom segmentu predviđene uštede, one se ne odnose na stalne delegacije srpskog parlamenta - OEBS, Savet Evrope, Organizaciju za kolektivnu bezbednost i saradnju i NATO, pošto se radi o ispunjavanju državnih obaveza koje ove godine nisu bile učestalije nego prethodnih.

Naprednjak Igor Bečić, koji je potrošio čak 907.000 dinara, za "Blic" kaže da je iznenađen sumom. On objašnjava da je kao član Parlamentarne skupštine NATO imao mnogo aktivnosti u inostranstvu, kao i da je uvek nabavljao najjeftinije karte i spavao u najpovoljnijim hotelima.

- Članovi delegacija Hrvatske, BiH i Crne Gore uvek spavaju u hotelima gde se konferencije održavaju, dok mi biramo najjeftinije. Nekad nas je sramota zbog toga - navodi Bečić.

U vrhu liste poslanika na čija putovanja su iz budžeta Skupštine izdvojene velike sume je i Nataša Vučković iz DS, koja je i potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Miloš Aligrudić, predsedniik Odbora za spoljne poslove dodao je da službena putovanja odobravaju predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i generalna sekretarka Jana Ljubičić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    14. jun 2013 | 19:34

    Pa kad smo majmuni pa trpimo sve partije treba da ukinu i u pm

  • vlada

    14. jun 2013 | 20:16

    Bruka i sramota. I ovamo cete d dajete otkaze ljudima koji jedva izlaze kraj s krajem a vi tolike pare bacate. Skotovi jedni sve bi vas zapalio

  • стрептомицин

    14. jun 2013 | 23:35

    Широко. Тако и треба када је народ такав и ћути. Уосталом Срби ово одобравају, једино би волели да су они на њиховом месту. Због тога су све власти и партије исте.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA