Godišnjica atentata na Draškovića

- Da nije bilo tog i takvog 'istorijskog trijumfa' DOS-a, 5. oktobar 2000. izgledao bi drugačije, kao i sve posle 5. oktobra - kaže SPO

  • 14

Srpski pokret obnove (SPO) podseća da se danas navršava 13 godina od pokušaja ubistva lidera te stranke Vuka Draškovića u Budvi.

SPO je saopštio i da su posle tog događaja Državna bezbednost i tadašnja opoziciona koalicija DOS "krenuli u rušenje" SPO-a.

U saopštenju, SPO navodi da je posle neuspelog atentata na Draškovića, DB saopštila da je Drašković pucao u sebe da bi se predstavio kao žrtva i učvrstio svoju vodeću ulogu u antirežimskoj koaliciji DOS, a da su tu konstrukciju DB-a počeli da javno šire Srbijom i neki lideri DOS-a.

SPO je to nazvao "moralnim i političkim besčašćem", koje je donelo "duplu pobedu - Milošević gubi izbore, a izbačeni SPO biva gurnut na političku marginu".

- Da nije bilo tog i takvog 'istorijskog trijumfa' DOS-a, 5. oktobar 2000. izgledao bi drugačije, kao i sve posle 5. oktobra. Pao bi ne samo vrh piramide zločina i kriminala, nego i cela piramida, a Srbija bi danas bila u Evropskoj uniji - navodi se u saopštenju.

SPO podseća da su atentatori na Draškovića pohapšeni 2003. godine, u akciji Sablja i da su svi bili pripadnici DB-a i Jedinice za specijalne operacije "Crvene beretke", ali da do danas nije izrečena pravosnažna presuda tadašnjem šefu DB-a Beograda Milanu Radonjiću, koji je pripremao atentat.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa Velicanstveni

    15. jun 2013 | 12:44

    A sad nam je ko u raju. Eto cveta nam drzava samo tako!

  • vukas

    15. jun 2013 | 11:05

    SPO je namjereravao da demontira sistem,a DOS da iskoristi sistem za svoju vlast.To je razlika.

  • Bracala

    15. jun 2013 | 11:55

    Godisnjica promasaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA