VULIN: Nemoguće nastaviti pregovore bez zakona o amnestiji!

Direktor Kancelarije za KiM poručio je da niko ne može da odgovara i strada zato što je radio svoj posao, što je bio i jeste na strani svoje države Srbije

  • 1

Pred sutrašnji nastavak pregovora u Briselu direktor Vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin je izjavio „za nas je i dalje ključno pitanje donošenje zakona o amnestiji“.

Vulin je ocenio da Priština ne pokazuje dovoljnu spremnost da obuhvati čitav segment života na KiM" sve što bi moglo biti predmet bilo kakvog krivičnog gonjenja mora biti predviđeno zakonom o amnestiji".

- Ono što je za srpksu delegaciju krucijalno jeste amnestija, niko ne može da odgovara i strada zato što je radio svoj posao, što je bio i jeste na strani svoje države Srbije – rekao je Vulin i naglasio da "ovaj sporazum i svaki budući moraju biti statusno neutralni i mi ćemo se toga držati".

On je dodao da bez zakona o amnestiji nije moguće nastaviti dalje pregovore.

Vezano za dobijnje datuma za pregovore o pristupanju EU, Vulin je rekao „niko se više neće obradovati od Srba sa KiM ako 28. juna dobijemo datum, zato što će to skinuti nepravedno breme odgovornsti da su oni prepreka i krivi za navodni ne ulazak u EU i zato što će to značiti da je Evropa počela da ceni sve ono što je država Srbija i Srbi i na KiM uradili za dobijanje datuma“.

Osvrćući se na sutrašnji nastavak razgovora u Briselu vezano za telekomunikacije, Vulin je rekao da je "Srbija dala predlog, više od toga ne može da se ponudi.

- Ponudili smo da se preko države Srbije, što je jedino moguće, zatraži dobijanje odgovarajućeg telefonskog broja, ukoliko Priština smatra da to može da uradi sama, slobodno neka pokuša, ali neće uspeti u tome – rekao je Vulin i podsetio da je Priština već pokušala dva puta da dobije broj „preko Albanije i Crne Gore, oba pokušaja su bila neuspešna, ako žele dobro ljudima koji žive na KiM neka zatraže broj od države Srbije, i broj će dobiti“.

Za uzvrat prema Vulinovim rečima „država Srbija će dobiti licencu na celoj teritoriji Kosova i Metohije, da naš Telekom može da se vrati u državinu baznih stanica i svega što je bespravno oteto“.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    17. jun 2013 | 07:39

    Realno, oni nemaju ni jedan argument! A mi, sve dok imamo tapiju, kosovo je srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA