DAČIĆ: Sada Srbija očekuje dobre vesti

Premijer Srbije je posle sastanka sa sa ministarkom za evropska pitanja Republike Irske Lusindom Krejton rekao da je klima veoma pozitivna, ali da nije vreme samo za podršku, pohvalu i aplauze, već za konkretan potez

  • 3

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su svi od Srbije očekivali dobre vesti, a da sada Srbija iz Brisela očekuje dobre vesti na Vidovdan.

Dačić je na konferenciji za novinare posle sastanka sa sa ministarkom za evropska pitanja Republike Irske Lusindom Krejton rekao da je klima veoma pozitivna, ali da nije vreme samo za podršku, pohvalu i aplauze, već za konkrentan potez, a to znači određivanje datuma i početak pregovora za članstvo u EU.

- Kao što su svi očekivali od Srbije dobre vesti, sada mi očekujemo iz Brisela dobru vest na Vidovdan - poručio je premijer Srbije.

Dačić je rekao da EU nije zakazala sastanak 28. juna zbog Srbije, ali da im je u svakom slučaju ukazao šta taj datum znači za Srbiju.

- I kada je već tako, da to bude prvi Vidovdan sa srećnim i lepim vestima - poručio je premijer.

Dačić je najavio i da će se 20. juna održati sastanak sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i da nakon toga očekuje "da će Ketrin Ešton zajedno sa Štefanom Fileom uputiti pismo državama članicama koje bi, ako sve bude teklo u skladu sa onim što se dešava na sastancima radnih grupa i na terenu, sadržalo pozitivnu preporuku, odnosno poziv za države članice da daju pozitivno mišljenje".

Premijer Srbije je rekao da je iz litvanskog parlamenta najavljeno da će ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, što bi, kako je podvukao, bila pozitivna vest uoči "Vidovdanskog samita EU".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA