ANTIĆ: Nikolić počeo da miri srpski narod

Savetnik predsednika Srbije rekao da je Tomislav Nikolić našao fini način da se polako vrati u pređašnje stanje, ono što je po različitim osnovama bilo podeljeno i sukobljeno

  • 4

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić izjavio je da se izborom Tomislava Nikolića, posle godinu dana, dosta toga promenilo i da će ostati za istoriju da je predsednik Nikolić počeo ponovo da miri srpski narod i građane Srbije.

Antić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je Nikolić našao fini način da se sada polako vraća u pređašnje stanje, ono što je po različitim osnovama bilo podeljeno i sukobljeno i da je ta politika dovela do smirivanja svih vrsta tenzija.

Antić je rekao da je bio apsurd da otac moderne Srbije Karađorđe i njegovi potomci i porodica nisu imali nikakav status, ni imovinska prava, da nisu mogli da budu sahranjeni u svojim grobnicama i da se predsednik Nikolić trudi da ispravi razne vrste nepravdi.

Savetnik predsednika Srbije je ocenio da je bilo teških odluka, među kojima je odluka oko usklađivanja stavova oko Kosova i Metohije.

Podsetivši da je reč o problemu koji nije od juče, nego postoji još od 17. veka i da je 1946. donet zakon o zabrani povratka Srba na Kosovo i Metohiju, Antić je naglasio da "imamo određene linije" i da "crvena linija ne može da se pređe".

- Učinićemo sve da dođe do te vrste pomirenja i onda će sve da bude malo lakše za rešavanje, jer tu je postojala i nekakva vekovna mržnja i sa strane je dolivano ulje na vatru - kaže Antić.

Antić je istakao da se "vraćaju polako prijatelji iz sveta" i da je predsednik Nikolić imao bezbroj susreta, a pedesetak na najvišem nivou - sa predsednicima vlada i država.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    18. jun 2013 | 10:01

    Kako ovaj covek ima obeaza da se pojavljuje uopste.Da je prava i zakona,bio bi optuzen u aferi "indeks". Umesto toga,covek je Tomina siva eminencija i prosipa pamet gde god stigne.

  • Ivke

    18. jun 2013 | 14:35

    U kojoj zemlji ovaj živi, kakvo mirenje. Pa zašto svi ćute kad se proganja sve što nije SNS. U normalnoj zemlji neki bi već robijali. Pomirili su jedino svoju rodbinu po drzavnim firmama.

  • lipa

    18. jun 2013 | 09:47

    jasta je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA