Drašković: Prestanite da pucate u SPO i Preokret

Lider Srpskog pokreta obnove najavio da će s LDP voditi rizičnu kampanju u kojoj će govoriti istinu

  • 0

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković najavio je da će Preokret  voditi veoma rizičnu izbornu kampanju, u kojoj će govoriti istinu i pokazivati izlaz, i pozvao DS da "ne puca" u SPO, LDP i  Preokret.

On je u intervjuu za "Danas" ocenio da će zbog takve kampanje Preokreta "magovi laži i mržnje najžešće da nas kamenuju, što već i čine".

Povodom odnosa SPO-a sa DS-om, Drašković kaže da bi "trebalo da budu strateški na istoj, evropskoj, obali budućnosti Srbije".

- I ne bi trebalo da na SPO, LDP i Preokret pucaju iz sramnih bunkera iz kojih je celu deceniju Milošević pucao i na SPO, i na DS - rekao je on.

Upitan gde vidi izlaz iz sutuacije u kojoj je Srbija, on ukazuje da je neophodan koreniti preokret politike poraza, da je to strategija - Srbija u Evropi, a Evropa u Srbiji.

- Jedni govore da nećemo antisrpsku Evropu, nego da hoćemo srpsko Kosovo. Drugi uzvraćaju da hoće oboje, i Evropu i Kosovo. Treći kliču "majci Rusiji", četvrti izlažu projekte o zaštiti srpstva u susednim državama. Sve to prati medijsko fabrikovanje mržnje, laži i gluposti iz radionica tragičnih devedesetih godina - rekao je Drašković.

Povodom situacije u samoj stranci iz koje su isključeni funkcioneri Srđan Srećković i Sanja Čeković, Drašković kaže da je njihova ostavka na funkcije u Vladi zatražena, jer su mesecima, po medijima, iza leđa najviših organa SPO-a, vodili kampanju sa ciljem rušenja i sramoćenja stranke, čiji su bili članovi i čelni ljudi.

(Telegraf.rs / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA