Dačić: Srbija je položila sve ispite EU!

- Ne bismo bili zadovoljni i smatrali bi razočaravajućim i suprotnim obećanju visoke predstavnice Ketruin Ešton da se odluči da se se savet EU u decembru ponovo sastane da kaže da li je Srbija ispunila kriterijume - rekao je premijer Srbije

  • 3

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas bi bilo razočaravajuće da Savet EU odluči da tek na sledećem sastanku u decembru ove godine, ponovo raspravlja o Srbiji i tek tada donose konačnu odluku o datumu za početak pregovora sa EU.

Po njemu, suštinsko pitanje nije da li će Srbiji datum za početak pregovora biti određen u oktobru, decembru ili januaru, već da li će savet EU doneti konkretnu odluku o datumu, a ne uslovljavati Srbiju još jednom stepenicom.

Nema više ispita , naglasi je on i dodao: "Mi smo sve ispite položili i sada samo može da se ide dalje".

Dačić je novinarima posle sastanka sa šefom slovenačke diplomatije Karlom Erjavecom rekao da je dobijanje tačnog datuma veliki uspeh i istorijska stvar za Srbiju.

- S druge strane ne bismo bili zadovoljni i smatrali bi razočaravajućim i suprotnim obećanju visoke predstavnice Ketruin Ešton da se odluči da se se savet EU u decembru ponovo sastane da kaže da li je Srbija ispunila kriterijume - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da bi odluka da se na decembarskom Savetu ponovo razmatra pitanje datuma za Srbiju bila loša i nelogična ističući da se ni o jednoj zemlji nije toliko raspravljalo.

On je rekao da je Srbija ispunila i više nego što se očekivalo i da je najbitnije što ne postoji više ni jedna zemlja u EU koja osporava otvaranje pregovora, već se sada, kako je rekao, razgovara o modalitetima i mesecima kada će datum biti dodeljen.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Egor

    19. jun 2013 | 20:02

    Slušaj ti kako sebe nazva crnogorac,pa vi nemate ni vere ni semena ni običaja,viste crnogorci alo, debilcine, izdajice ,lopovi, prevaranti i svemu tome podrobno. Kako će vas siptari gaziti, e tada će se setiti nas ali uvek ste nas mrzeli i mi ćemo vas, nauciću decu unučiće da vas mrze biju gde god mogu i naplate srpski hleb koji ste pojeli mamu vam seljačku izdajničku.

  • CRNOGORAC

    19. jun 2013 | 18:55

    Danas sam bas pricao sa jednom izbjeglicom sa Kosova sto zivi odje u CG i kaze da ga boli uvo za Kosovo,a ja sam mu rekao e nemoj se cudit sto vas niko ne voli i ne cijeni,e ista stvar sa svima vama evo ste pristali da vas svi guze samo da bi dobili koji euro od EU i ko moze cijeniti Srbe niko tako da sam ponosan sto sam Crnogorac Dukljanskog porijekla...kako bjese ono sto ste stalno govorili Kosovo je srce Srbije xaxaxa

  • Sentinel

    20. jun 2013 | 07:59

    Jeste jeste! Ako je ispit ljubljenje nogu , puzanje ispunjavanje svih ucena i cak izdaja drzave i prodaja teritorija ... Onda da polozili ste sve ispite bednice!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA