Janković: Srbija u EU - stabilan region

Lider Pozitivne Slovenije veruje da se Srbija nalazi na pravom putu da uspešno nastavi evrointegracije

  • 0

Lider Pozitivne Slovenije (PS) Zoran Janković veruje da se Srbija nalazi na pravom putu da uspešno nastavi evrointegracije.

- Dogodile su se brojne promene, pre svega na polju demokratizacije države i zato je potrebno da nađete i put za rešavanje spora sa Kosovom. Svakako, sve zavisi od Srbije i Kosova i od toga kakvi će dogovori biti postignuti - rekao je nesuđeni slovenački premijer za Blic.

Janković je rekao da podržava što brže davanje Srbiji statusa kandidata, jer će to pomoći stabilizaciju odnosa u jugoistočnoj Evropi, odnosno na Balkanu.

- Srbija zaslužuje da bude deo ekonomsko-političkog prostora, jer to uistinu i jeste - smatra on.

Pozitivna Slovenija je na nedavnim izborima u Sloveniji osvojila 28 poslaničkih mesta, ali je kasnije vladu formirao Janez Janša. Janković kaže da je Pozitivna Slovenija pobedila, jer je imala najbolji program i dobre kandidate, ali i zbog njegovih ličnih referenci.

Upitan kako se desilo da je Janša umesto njega izabran za mandatara, Janković kaže da je ubeđen da su neki izigrali birače, jer nisu ušli sa njima u koaliciju.

- Za sebe kažem da sam neka vrsta greške u sistemu. Govorio sam da nisam političar i još više sam ubeđen da to nisam i da nikada neću biti politikant koji se o nečemu dogovori, a zatim promeni stav - rekao je Janković.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA