PO DŽEPU: Poslanici će sami plaćati ako odustanu od službenog puta

- Poslanici će ubuduće sami snositi troškove koje je do sada plaćala Skupština ukoliko odustanu od službenog putovanja za koje su se prijavili - kaže šef skupštinskog Administrativnog odbora

  • 1

Poslanici će ubuduće sami snositi troškove koje je do sada plaćala Skupština ukoliko odustanu od službenog putovanja za koje su se prijavili, izjavio je šef skupštinskog Administrativnog odbora Zoran Babić, i najavio da će takvu odluku Odbor usvojiti sutra.

- Postojao je određeni trend otkazivanja putovanja bez ikakvog obrazloženja, a da je Skupština već ulazila u troškove koji su nepovratni. Ta zanimljiva odluka je u duhu ušteda u javnom sektoru, ali i sistema odgovornosti koji želimo da usvojimo - rekao je Babić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, postojaće jasna pravila kako će se na službena putovanja o trošku Skupštine ići, ko može da ide, u kom sastavu.

- U slučaju da poslanik odustane od puta, ukoliko to zaita nije zdravstvani razlog, moraće da snosi troškove koje je Skupšina u tom trenutku imala oko rezervacije ili kupovine karte, rezervacije hotela… - rekao je on.

Babić je kazao da će poslanici na osnovu te odluke dobro razmisliti da li će se prijaviti za neko putovanje i onda će morati da putuju, a moraće da podnesu izveštaj koji su efekti tog puta.

- Svodimo na minimum sva putovanja na koja Skupština upućuje poslanike, znam da će neko reći da na taj način idemo u izolaciju, naravno da ne idemo, ali ne mogu da prihvatim ni činjenicu da neka delegacija može da ima šest, sedam ili osam ljudi, ako to može troje ljudi da obavi na kvalitetan način - dodao je Babić.

On je ukazao da to neće biti jedina tema kojom će se Administrativni odbor sutra baviti.

Osim rebalansa skupštinskog budžeta, koji je sastavni deo republičkog rebalansa, razgovaraće se i o kaznama koje su izrečene poslanicima zbog nepoštovanja Poslovnika o radu, nekoliko odluka koje se tiču nespojivosti funkcija i sukoba interesa, mišljenja koje daje Administrativni dobor.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    20. jun 2013 | 17:57

    Смешно. Донеће вам сертификате да су већ покојни а не само да су болесни. Него, смањити број посланика, број агенција за све и свашта, укинути службена возила осим за председника и три министра, остали нек се возе градским превозом или по избору, ограничити службене телефоне и најбитније смањити плате до нивоа просечног ЛД у Србији. Уосталом они раде из љубави према држави а не због привилегија и личне користи, зар не?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA