TAHIRI: Dijalog bez konkretnog dogovora, ali uz napredak

- Dogovorili smo integraciju Srba koji to žele u kosovske institucije, ali nismo mogli da prevladamo jaz koji imamo oko energije i telekomunikacija - izjavila je Tahiri posle sastanka u Briselu

  • 0

U današnjm tehničkom dijalogu Beograda i Prištine nije postignut konkretan dogovor, ali je ostvaren određeni napredak u pravnim i bezbednosnim pitanjima, posebno u onim koje se tiču ukidanja paralelnih struktura na severu Kosova, rekla je šefica kosovske delegacije Edita Tahiri.

- Dogovorili smo integraciju Srba koji to žele u kosovske institucije, ali nismo mogli da prevladamo jaz koji imamo oko energije i telekomunikacija - izjavila je Tahiri posle sastanka u Briselu, prenela je Slobodna Evropa.

Tehnički dijalog Beograda i Prištine završen je bez izjava za javnost, a nerešenim pitanjima baviće se večeras predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači, na radnoj večeri kod visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Radnoj večeri će, kako saznaje Tanjug, prisustvovati i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA