VELJOVIĆ: Policija trpi pritiske zbog istraga koje se vode

- Postoje "dobronamerni" saveti, ali i otvoreno nuđenje određenih povlastica... Policija se tome dostojanstveno odupire, ali neko mora da stane i iza nas - poručuje direktor policije

  • 2

Direktor policije Milorad Veljović kaže da će do kraja godine, ako ne i ranije, policija staviti tačku na rasvetljavanje sve 24 sporne privatizacije.

- Neće biti zaštićenih ni povlašćenih, bez obzira na direktne i indirektne pritiske, kojima smo izloženi - kaže Veljović za "Novosti".

On odlučno tvrdi da će svaki pokušaj da se utiče na rad Uprave kriminalističke policije i Direkcije, u jeku velikih afera koje potresaju zemlju, biti bezuspešan.

- Postoje "dobronamerni" saveti, ali i otvoreno nuđenje određenih povlastica... Policija se tome dostojanstveno odupire, ali neko mora da stane i iza nas. Ne u smislu da imamo političkog patrona, nego želimo još više da učvrstimo profesionalni odnos. Srećom, sada su se za to stekli uslovi. Zato ovu šansu treba svi da iskoristimo. Dakle, policija mora da se odvoji od politike i da radi isključivo u interesu države i naroda - navodi direktor policije.

Na pitanje da li je tačno da je i jedan aktuelni ministar pod istragom, on odgovara:

- Zaista se ne bih bavio novinskim spekulacijama. Znam samo da smo ušli u ovu borbu rešeni da pobedimo, kako bismo postavili temelje za pravedniju i bezbedniju Srbiju. Činjenica je da organizovanog kriminala i korupcije nema bez sprege sa političarima i vlašću. Neću ni u koga da upirem prstom, mada postoje sumnje da su bliski saradnici pojedinaca iz vlasti imali veze i sa ljudima sa one strane zakona i da su pokušavali da utiču na rad policije - dodaje direktor policije.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • car

    21. jun 2013 | 14:22

    Dobro je da je direktor javno rekao da politiku i policiju treba odvojiti, što znači da policija treba da radi svoj posao bez obzira ko je na vlasti.

  • bobi

    21. jun 2013 | 11:46

    Dali moze da javnost zna ko vrsi pritisak na policiju dok sprovodi istragu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA