VUČIĆ I PUSIĆ: Radimo na povlačenju tužbi za genocid!

- Naravno da postoji još otvorenih pitanja, ali mi ih rešavamo, i služimo tome da ih rešavamo a ne da ih pravimo - rekao je vicepremijer Srbije

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade Alaksandar Vučić i prva potpredsednica hrvatske vlade Vesna Pusić izjavili su danas u Beogradu da se radi na stvarnju pretpostavki i otklanjanju prepreka povlačenju tužbe za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, ističući da očekuju da će se pronaći najbolje i najracionalnije rešenje za obe zemlje.

Pusićeva je posle sastanka sa Vučićem novinarima u Vlade Srbije rekla da u ovom trenutku obe strane rade na stvaranju pretpostaki i otklanjanju poteškoća i otvorenih pitanja kako bi se omogućilo međusobno povlačenje tužbi.

- Svakako se nadam da ćemo biti u stanju da otklonimo prepreke i otvorena pitanja i da ćemo doći do faze o kojoj govorite (povlačenje tužbi) - rekla je Pusić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Vučić je naglasio da ni Hrvatska ni Srbija nemaju želju da vode politiku "da komšiji crkne krava", i da takva politika odavno ne postoji ni u našim narodima.

- Naravno da postoji još otvorenih pitanja, ali mi ih rešavamo, i služimo tome da ih rešavamo a ne da ih pravimo - rekao je Vučić.

On je ukazao da tužbe nose ogromne troškove i donose probleme i mnogo muka za generacije koje dolaze, a koje ne pamte sukobe i ratove.

- Mislim da ćemo pronaći najracionalnije i najbolje rešenje i za Srbiju i za Hrvatsku - zaključio je Vučić.

Ministarka Pusić je rekla i da će se Hrvatska na zasedanju Evropskog Saveta 28. juna u Briselu založiti da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora.

Za građane je veoma važna poruka iz Brisela, ona mora da bude ohrabrujuća i pored visokih zahteva, podvukla je ministarka Pusić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    21. jun 2013 | 15:54

    Ma da, oni nas ionako nisu ubijali nego nas pustili na slobodu posle isterivanja iz Krajine..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA