Dačić zabranjuje proslavu Žandarmerije?

Postoji mogućnost da najavljeni spektakl povodom Dana Žandarmerije neće biti održan jer će premijer Ivica Dačić da ga zabrani, prenosi dnevni list "Danas"

  • 16

Komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić nije dobio odobrenje ministra policije Ivice Dačića za održavanje pokazne vežbe na Adi Ciganliji 27. juna, te postoji mogućnost da ministar zabrani najavljeni spektakl Žandarmerije, saznaje Danas u vrhu MUP.

Kako dodaju, iz Žandarmerije nije stigao nikakav zahtev za održavanje pokazne vežbe u javnosti, koji su po proceduri morali da podnesu.

Taktična vežba pripadnika elitne jedinice MUP trebalo bi da bude uvod u proslavu Dana Žandarmerije, na Vidovdan 28. juna. Sa druge strane, u Žandarmeriji tvrde da odobrenje ministra postoji, ali da je direktor policije Milorad Veljović tražio zabranu.

Aktivnosti vezane za 28. jun su odobrene, što nam je potvrđeno u MUP. Tog dana je planirana svečana proslava uz sečenje slavskog kolača, deljenje poklona zaslužnim žandarima i uglednim zvanicama iz inostranstva i koktel. Najavljeno je da će "Amadeus bend" održati koncert u sklopu proslave.

Direkcija policije i MUP odobrili su 850.000 dinara za vidovdansko slavlje.

(Telegraf.rs/ Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    24. jun 2013 | 23:53

    Nema tu puno priče, CIA je umešala prste. Smeta im jaka žandarmerija i jak Amadeus bend.

  • Srbin

    24. jun 2013 | 22:34

    Zandarmerija i general su veliki trn u oku dusmanima. Neko dobro placa da se general Dikic i Zandarmerija negativno provlace po medijima.

  • soonne

    25. jun 2013 | 00:13

    pokusacu samo da odgovorim na predhodna dva komentara. ako je srbija spala na zandarmeriju da je ona brani otprilike (1000) POLICAJACA MALO SPREMNIJIH , onda nam nema pomoci.manite se te glorifikacije ZANDARMERIJE. srbiju treba da cuva vojska a ne policiska jedinica.zna se sta radi policija ko joj zandarmerija pripada a zna se sta radi vojska.ima vojska mnogo sremnije momke koji se nigde ne pominju -jer tako treba - a ne ovi manekeni,pevaci,glumci. cast izuzecima. sve u svemu da se ne osete prozvanim neki iz zandarmerije ali ce me razumeti sta sam hteo da kazem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA