Sarkozi: Podržaćemo kandidaturu Srbije u EU

Savetnici predsednika Francuske, Nikole Sarkozija poručili su da će Francuska učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne Srbiji pri dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU

  • 0

Francuska će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pomogla Srbiji da krajem ovog meseca dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, potvrdili su savetnici predsednika Nikole Sarkozija u razgovoru s predstavnicima srpske dijaspore u Parizu.

Delegacija petnaestak predstavnika srpskih aktivista iz Pariza razgovarala je u sredu u Jelisejskoj palati s političkim i diplomatskim savetnicima predsednika Sarkozija - Damjanom Lorasom i Olivieom Bjankarelijeom.

Na susretu predstavnika srpske dijaspore sa Sarkozijevim savetnicima, u trenutku kada se predsednik Francuske zvanično kandidovao za novi mandat, bilo je reči i o evropskim integracijama Srbije i kandidaturi za članstvo u EU, saopštili su predstavnici srpske dijaspore u Parizu.

"Francuska je obećala da će sve učiniti da Srbija krajem februara dobije status kandidata. Zvanični Pariz će otići i dalje i tražiti od Nemačke da se direktno i konkretno izjasni pre odlučujućeg ministarskog sastanka u Briselu po pitanju kandidature Srbije", istakao je Zoran Milinković, predsednik Srpskog instituta za javnu diplomatiju, koji je učestvovao u razogvorima u Jelisejskoj palati.

Savetnici predsednika Sarkozija su istovremeno poručili da očekuju da Srbija uradi svoj deo posla, kada je reč o daljoj normalizaciji odnosa u regionu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA