LDP: Inicijativa za smenu Obradovića

- Inicijativa nije pokrenuta samo zbog činjenice da su ukradena pitanja za malu maturu, već i zbog rezultata koji su postignuti na tim ispitima - rekao je poslanik Miljenko Dereta

  • 1

Poslanička grupa Liberalno demokratske partije (LDP) danas je u Skupštini Srbije pokrenula inicijativu prikupljanja potpisa za smenu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarka Obradovića oko koje se, kako kažu u toj poslaničkoj grupi, okupila skoro cela opozicija.

Kako je novinarima u parlamentu rekao poslanik LDP-a Miljenko Dereta, inicijativa nije pokrenuta samo zbog činjenice da su ukradena pitanja za malu maturu već i zbog rezultata koji su postignuti na tim ispitima.

Dereta je dodao da je jedan od razloga za smenu Obradovića to što nije poštovao preporuke zaštitnika građana i Agencije za borbu protiv korupcije oko besplatnih udžbenika i zbog njegovog odnosa sa Nacionalnim prosvetnim savetom.

LDP će, dodao je Dereta, zahtev za smenu Obradovića predati predsedniku Skupšine Srbije Nebojši Stefanoviću kada ga svi zainteresovani poslanici potpišu, a do sada je taj zahtev podržalo oko 60 poslanika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    26. jun 2013 | 16:23

    kriminalna grupa okupljena oko "kapa" pokusava nekome da drzi predavanje,a vise od pola poslanika trwbalo bi da im se nalaze na debeloj robiji.Normalno sef je na celu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA