EŠTON: Datum najkasnije u januaru

Nakon sastanka sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem u Briselu, viskoka predstavnica EU Ketrin Ešton rekla je da će Evropskom Savetu preporučiti pregovore sa Srbijom najkasnije u januaru

  • 5

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton nakon sastanka s Ivicom Dačićem kaže da će Evropskom Savetu preporučiti otvaranje pregovora sa Srbijom najkasnije u januaru.

Eštonova i Dačić su danas  imali sastanak u Briselu na kome su razgovarali o dodeljivanju datuma Srbiji za pregovore sa EU.

Dačić boravi u službenoj poseti Briselu u kojoj je planirano da se sastane sa predsednikom EK Žoze Manuelom Barozom i više evropskih komesara. Tokom dana se sastao sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i javnu upravu Marošem Šefčovićem.

Podsetimo, Dačić je juče, dok su šefovi diplomatija zemalja članica EU raspravljali o Srbiji, rekao da bi odlaganje donošenja odluke o datumu ugrozilo kredibilitet i Ketrin Ešton i Evropske unije, a ranije je izjavio i da bi "odlaganje datuma značilo da je Srbija prevarena".

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA