ODBORNIK BUNDESTAGA: Srbija će dugo čekati na datum!

Nemačka kancelarka Angela Merkel dobiće nalog da može da glasa samo za januar kao najraniji datum, tvrdi šef Odbora za evropske poslove nemačkog parlamenta Gunter Krihbaum

  • 9

Srbija će morati još dugo da čeka na datum za početak pristupnih pregovora sa EU, kaže šef Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Gunter Krihbaum.

Krihbaum je za današnje "Večernje novosti" rekao da će nemačka kancelarka Angela Merkel dobiti nalog da sutra može da glasa samo za januar kao najraniji datum, pod uslovom da Srbija do tada pruži nove dokaze o implementaciji sporazuma sa Prištinom.

- Bundestag, s glasovima vladajuće koalicije demohrišćana i liberala, usvojiće (danas) rezoluciju na plenarnom zasedanju. Taj dokument daje Srbiji zeleno svetlo koje je čekala - kazao je Krihbaum.

Kako je pojasnio, potrebno je da Evropski savet u decembru proceni implementaciju briselskog sporazuma, tako da bi pregovori mogli da počnu najranije u januaru 2014. godine.

- Bilo mi je drago da vidim koliko je Srbija delovala hrabro i odlučno u poslednjih nekoliko meseci. Jedna stvar je jasna: da ovi važni koraci nisu preduzeti, ne bismo danas mogli da damo zeleno svetlo - naveo je Krihbaum.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zzzz

    27. jun 2013 | 10:08

    Marvo politica oterajte vise evropu u PM sledeci uslov ce biti Vojvodina. Recite vise stop evropskom sljamu i prekinite svaku implementaciju sporazuma. Ovo je bruka sta ste dozvolili da nam evropa radi.

  • hercegov grad

    27. jun 2013 | 11:06

    sta sam jos pre neki dan rekao za ove nase politicare:ne podizite gace,jos je...e nije zavrseno.

  • sashki

    27. jun 2013 | 10:36

    Strašno. Koliko je samo Srbija izgubila od kad pokušava da uđe u EU a od tog nema ništa. Pola države I jos mnogo toga. Jel može neko da me podseti kad smo imali nekog predsednika, pod predsednika vođu bilo šta da je lupio sakom o sto I rekao NE kad bi nas ucenjivali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA