SPO: Dačiću, smeni Obradovića!

Potpredsednik SPO Žika Gojković ističe da bi ministra prosvete trebalo smeniti pre rekonstrukcije Vlade, i dodaje da je moral za pojedine funkcionere "zaboravljena kategorija"

  • 5

Srpski pokret obnove traži od premijera Srbije Ivice Dačića da pre rekonstrukcije Vlade smeni ministra prosvete Žarka Obradovića kako zbog poništavanja testova, tako i zbog katastrofalno loših rezultata učenika na njima, poručio je potpredsednik te stranke Žika Gojković.

Oba razloga su, kako je istakao, podjednako važna, jer i stepen obrazovanja mladih u Srbiji zavisi od kvaliteta rada ministra i ministarstva na čijem se čelu nalazi.

Skandal izazvan testovima za prijemne ispite koji su procurili u javnost pre polaganja, ocenjuje on, izgleda da ministru prosvete Žarku Obradoviću nije bio dovoljan razlog za podnošenje ostavke.

- To je samo dokaz da je moral zaboravljena kategorija u Srbiji, čak i kada su u pitanju pojedini visoki državni funkcioneri, poput gospodina Obradovića - izjavio je Gojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша Митровић

    27. jun 2013 | 18:56

    Да има мало реда у овој држави он би требао да буде смењен. Сва подршка Жики Гојоковићу и СПО...

  • Plavi

    27. jun 2013 | 21:59

    Samo mogu da kažem da se u potpunosti slažem sa Žikom Gojkovićem!

  • ZMAJ

    27. jun 2013 | 21:26

    On mozda nije moralan pa nece da podnese ostavku , ali ako ga ne smeni sopstvena vlada onda cemo imati ne nemoralnog ministra vec nemoralnu vladu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA