Vulin dobio povelju: Nema tog datuma zbog kojeg ćemo priznati Kosovo!

Direktor Vladine kancelarije za KiM Aleksandar Vulin dobio Vidovdansku povelju za nesebičnu pomoć i razumevanje u ovim presudnim vremenima za narod na Kosovu i Metohiji

  • 1

Svečanom Akademijom danas je Prištinski Univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici obeležio 43 godine rada i postojanja.

Za izuzetan doprinos očuvanju, afirmaciji, trajanju univerziteta u Prištini, za nesebičnu pomoć i razumevanje u ovim presudnim vremenima za naš narod Vidovdanska povelja dodeljena je direktoru Vladine kancelarije za KiM Aleksandru Vulinu.

- Ovo je priznanje državnosti Srbije, ideji da će naš Univerzitet ostati onakav kakvim ga znamo, volimo, stvaramo i kakvim ćemo ga stvarati sa našim programom, predavačinma, pečatima, priznat i uvažen, kakav je bio svih ovih godina - rekao je Vulin, i naglasio da je priznanje koje je danas dobio priznanje državi koja neće ostaviti Srbe na Kosovu i Metohiji.

On je nakon toga prisustvovao i svečanosti povodom bratimljenja opština Zvečan, Zubin Potok i Kosovska Mitrovica sa opštinama u Republici Srpskoj.

Kako je rekao, "neki daleki i veliki narodi kažu da možda i nismo zaslužili datum, da nije dovoljno i da nikad nije dovoljno, iako je Srbija uradila najviše što je mogla i smela".

- Ako je tako, ja želim da kažem da smo mi hrabri i strpljivi, ali da niko nije toliko hrabar i strpljiv da bi priznao Kosovo. Nećemo priznati Kosovo. Niko nije toliko hrabar i strpljiv da bismo bilo kog datuma na svetu priznali Kosovo, da bismo priznali da ne postojimo... Nema tog datuma zbog kojeg ćemo priznati nezavisno Kosovo -  rekao je Vulin.

- Niko ko je jednom došao na Kosovo i Metohiju nije otišao, a da nije poželeo da se vrati i niko ko je došao na Kosovo i Metohiju nije otišao, a da nije otišao promenjen i izmenjen nabolje. Ko god je na ovom parčetu zemlje polomio hleb sa ovim ljudima koji ga zovu svojim zavičajem, postao je mnogo bolji čovek - kazao je on.

On je zahvalio gostima iz RS što su došli, kako je rekao, "da sa ovim ljudima polome hleb i podele muku", "da se isplačete, zapevate, da osete da nisu sami, da osete da gde god ima Srba ima i sećanja na Kosovo i Metohiju i ima želje da Kosovo I Metohija živi, da traje, da postoji".

(S. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cika kure

    27. jun 2013 | 16:31

    Vuline brate jedino ga ti ne priznajes ali zato ovi tvoju u vladi odavnoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA